El Banc de Sang crida a Sant Boi de Llobregat per realitzar donacions

Imprimeix

L’Olivera acollirà un espai els propers dies 20 i 21 de juliol de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores

Sant Boi de Llobregat s’ha sumat a una campanya especial que promou el Banc de Sang de Catalunya aquests dies d’emergència sanitària perquè a ningú li falti sang, que continua sent necessària durant l’epidèmia de coronavirus pes a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. Així, dilluns 20 i dimarts 21 de juliol, l’Olivera (plaça Montserrat Roig, 1) compatarà amb un espai de donació de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores.

Ec33kZkXkAAE9cZ

Totes aquelles persones que volen donar sang han de fer la reserva d’hora a través del web donarsang.gencat.cat. Amb la reserva s’eviten esperes en uns dies que la ciutadania està responent molt bé a la necessitat de donar sang.

Ebq34y XgAEO q9

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

EdR26HTWkAAIkly

Nova eina

A més s’ha creat una nova eina anomenada Multiplicador de Donats, que permet personalitzar la campanya a l’hora de fer-ne difusió des d’una entitat, per exemple. L’adreça és https://www.donarsang.gencat.cat/multiplicat/. “El nostre objectiu és arribar a dilluns i dimarts a Sant Boi amb tots els espais plens, i el repte seria que cada entitat, amb el seu enllaç, aconsegueixi que 10 persones s'apuntin per reservar i donar sang. I, si pel que sigui no es pot donar sang, també es pot ajudar moltíssim fent difusió de la campanya a través de xarxes socials o per whatsapp, amb els amics i familiars”, explica Anna Pérez, del Banc de Sang i Teixits.

Redacció / Foto: Arxiu