Quim Torra es reuneix amb els alcaldes dels municipis afectats

Imprimeix

Han reclamat al president de la Generalitat més informació per poder-ho traslladar amb claredat a la ciutadania

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha reunit aquest dissabte amb els alcaldes dels municipis de Barcelona i l’àrea metropolitana afectats per les noves restriccions contra la pandèmia, que han entrat en vigor, per tal d’esclarir els dubtes relacionats amb les noves mesures anunciades per fer front als rebrots de coronavirus detectats tant a Barcelona com a la seva àrea metropolitana.

EdMf2UkXsAE wZm

A la trobada hi ha participat el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; el conseller d’Interior, Miquel Buch; i la consellera de Salut, Alba Vergés, a més de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l’alcalde de Viladecans, del Prat de Llobregat, de Sant Joan Despí, de Sant Boi, de Cornellà, de Sant Just Desvern, d’Esplugues de Llobregat, de L’Hospitalet, de Montcada i Reixac, de Santa Coloma de Gramenet, de Sant Adrià del Besòs i de Badalona.

EdMnLwHWAAYPSFl

Peticions

En la reunió celebrada aquest matí, els ajuntaments de l’àrea metropolitana han traslladat al govern català una sèrie de qüestions per optimitzar la tasca de control de la pandèmia i evitar-ne l’expansió. En primer lloc, els consistoris han reclamat “més transparència i dades fiables” per conèixer l’afectació real a cada municipi. També han exigit que s’apliquin millores en l’àmbit de la comunicació entre administracions. Els consistoris han demanat que es facilitin eines de seguiment i rastreig per identificar tots els contactes d’aquells pacients que han donat positiu en coronavirus. En paral·lel, han sol·licitat que es destinin més recursos per facilitar que les persones que tenen el virus puguin estar confinades de forma segura. Finalment, han plantejat que les mesures de seguretat que es vulguin aplicar a les diferents ciutats “siguin coherents” i es comuniquin a la ciutadania “amb claredat”. En aquest sentit, Colau ha remarcat la importància que les decisions que es prenguin des de la Generalitat també tinguin el consens dels ajuntaments per evitar “contradiccions” i “que es generin dubtes en la ciutadania.”

EdN036aWkAAgKQI

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dissabte a les 8h del matí les mesures especials del Govern per limitar l’activitat social i laboral a Barcelona i l’àrea metropolitana per contenir els brots de covid-19. Ratificades pel Jutjat Contenciós-Administratiu número 15 de Barcelona, han entrat en vigor a les 9 hores per un període de 15 dies prorrogables.

Procicat metropolità

La Generalitat de Catalunya crearà un pla territorial de protecció civil (Procicat) metropolità amb l’objectiu de fer front a l’expansió del coronavirus. Així ho ha anunciat aquest dissabte l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una roda de premsa posterior a la reunió que han mantingut diversos alcaldes de l’entorn metropolità amb el Govern. En la mateixa compareixença, l’alcaldessa de Barcelona ha comentat que la Generalitat i els consistoris es tornaran a reunir aquesta tarda per concretar les funcions del Procicat metropolità.

Redacció / Foto: Aj. Esplugues-Govern-Aj. Sant Just Desvern-Aj. Barcelona