El Baix, la tercera comarca amb més participants en activitats d’estiu

Imprimeix

La directora general de Joventut, Laia Girós, i el director general de l'ACJ, Cesc Poch, van visitar ahir el casal d'estiu del Club Sant Ildefons a Cornellà de Llobregat

Les entitats organitzadores de les activitats de lleure a les comarques de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han notificat a la Direcció General de Joventut (DGJ) un total de 2.070 activitats per aquest estiu fins ahir divendres. Les entitats d’educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de pares i mares, empreses i institucions organitzadores tenen de termini fins set dies abans de l’inici de l’activitat per a notificar-les electrònicament a la DGJ, de manera que les xifres encara poden créixer les properes setmanes.

EdIhhtrXkAkh3rw 1

A aquestes activitats hi ha inscrits, a hores d’ara, un total de 97.901 participants, 13.520 monitors i dirigents i 930 persones de suport, que majoritàriament faran casals de vacances (96.125 inscrits en 1.999 activitats). La resta d’activitats es reparteixen entre les colònies (1.466 i 48 activitats), les acampades (236 i 19), els camps de treball (66 i 3) i les rutes (8 i 1).

I pel que fa al lloc de realització, el Barcelonès és, fins avui dia, la comarca amb més participants inscrits (49.213), seguida del Vallès Occidental (17.685), el Baix Llobregat (13.309), el Maresme (9.745) i el Vallès Oriental (7.949).

Són dades que ha donat a conèixer aquest matí la directora general de Joventut, Laia Girós, i el director general de l'Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, durant la visita al casal d’estiu del Club Infantil i Juvenil Sant Feliu-Sant Ildefons, que té lloc a l’escola de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat. Un total de 70 participants de 3 a 12 anys hi fan activitats de lleure del 13 al 24 de juliol.

EdIhhtrXkAkh3rw 2

Durant la visita, a la qual també hi han assistit la consellera comarcal de Joventut del Baix Llobregat, Clara Quirante, i la regidora de Joventut de Cornellà de Llobregat, Lídia Gómez, els responsables de Joventut del Govern han reconegut la tasca de les nou monitores i el monitor d’aquest casal, així com de les dues persones de suport, i han posat en valor l’aposta del Departament d’Afers Socials i Famílies perquè desenes de milers de joves puguin gaudir d’un estiu amb lleure educatiu.

En concret, Laia Girós i Cesc Poch han recordat les diferents accions del Departament per arribar-hi, com són el consens de la Taula de Governança, l’establiment de protocols de salut per a les diferents activitats de lleure, la formació de 14.201 monitors i monitores per garantir aquests protocols, una aportació d’1,5 M€ a les entitats per contractar 136 monitors/es joves de suport, una subvenció d’1 M€ per comprar material sanitari o l’ajut extraordinari de 3,5 M€ per garantir que fins a 40.000 infants i joves de famílies vulnerables puguin tenir igualtat d’oportunitats a l’hora de poder accedir a una activitat de lleure educatiu.

Redacció / Fotos: Laia Girós