L’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires impugna la Llei d’Educació

Imprimeix

Segons el consistori, la sentència reconeix als ajuntaments el dret a rebre 1.300€/alumne i obliga la Generalitat ha pagar el deute

Segons fonts municipals, el consistori sesrovirenc ha impugnat la nova disposició addicional 30a de la Llei 12/2009 d’Educació de Catalunya, inclosa en la coneguda com Llei d’acompanyament de pressupostos de la Generalitat de Catalunya. La disposició regula, entre altres, el finançament de les llars d’infants des del curs 2012-13 fins al 2018-19, qüestió en la qual el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) ja ha donat la raó en sentència ferma del 19 de maig al contenciós presentat per diversos ajuntaments, entre ells, el de Sant Esteve Sesrovires, per als cursos 2012-13 al 2014-15. La sentència reconeix als ajuntaments el dret a rebre 1.300€/alumne i obliga la Generalitat ha pagar el deute. A finals de l’any passat, el consistori del Baix Llobregat Nord va interposar un altre contenciós pels mateixos fets però pels cursos 2015-16 al 2018-19.

La nova disposició fixa en 425 euros l’aportació de la Generalitat per alumne/plaça pels cursos 2010-13 al 2018-19,  a tot el territori. Determina també que els municipis amb sentència ferma tenen dret a percebre la diferència fins als 1.300€, prorratejada en deu anys. L’Ajuntament de Sant Esteve considera que mitjançant aquesta disposició la Generalitat regula retroactivament, i de manera unilateral, les aportacions per plaça de llar d’infants, quan ja hi ha una sentència ferma al respecte i que correspon al jutge fixar les condicions de compliment de sentència.  

LLAR INFANTS LA GINESTA

Les aportacions de finançament a les llars d’infants es van establir a través de convenis amb el Departament d’Ensenyament. En el cas de Sant Esteve es va signar l’any 2005. S’establia el pagament del cost per plaça a repartir entre Generalitat, ajuntament i famílies, aportant un terç cadascú. Amb el temps, el 33% que li corresponia a la Generalitat va anar disminuint fins arribar a zero l’any 2012. Aquest incompliment va fer que molts ajuntaments haguessin de sostenir aquesta part per no haver de repercutir-ho en les famílies i poder garantir la continuïtat del servei de llar d’infants.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Esteve Sesrovires-Arxiu