La Gasol Foundation i UNICEF uneixen forces contra l’obesitat infantil

L'aliança es concreta en un pla d'acció a tres anys basats en tres objectius: contribuir a l'adopció de mesures polítiques i legislatives, impulsar un pla de sensibilització i assegurar el desenvolupament de mesures preventives

Amb l'objectiu d'abordar la problemàtica de l'obesitat infantil al nostre país, agreujada després de la recent crisi sanitària de la COVID-19 i el confinament, la Gasol Foundation —fundació creada pels germans santboians Pau i Marc Gasol la missió dels quals és la lluita contra l'obesitat infantil— i UNICEF forgen una aliança.

2020 07 16 No 49 gasol

Amb aquest acord, s'inicia una relació a llarg termini amb la mirada posada a promoure estils de vida saludable entre els nens i nenes a Espanya per a prevenir i reduir les xifres de sobrepès i obesitat infantil, que avui afecta el 34’9% dels menors (estudio PASSOS 2019), repercutint, amb major gravetat, en les poblacions en situació de vulnerabilitat socioeconòmica.

“Existeixen multitud d'evidències que demostren que els nens i nenes a Espanya estan creixent en un entorn obesogènic, que estimula el sedentarisme i incentiva menjar aliments de baixa qualitat nutricional, que no respecta ni la seva vulnerabilitat madurativa ni fomenta el seu desenvolupament tant en el present com en el futur”, explica Cristina Ribes, directora executiva de la Gasol Foundation.

A més, tal com assenyala l'estudi anual de Nacions Unides, països de tot el món continuen lluitant contra múltiples formes de desnutrició, entre elles el sobrepès i l'obesitat, i l'accés a aliments nutritius continua sent un repte per a moltes famílies a causa de l'alt cost. Segons l'informe, en 2019, 38 milions de nens menors de 5 anys tenien sobrepès.

EDiDYIEXsAAUekE

Per a Javier Martos, director executiu d'UNICEF Espanya, “són dades que ens preocupen enormement perquè són creixents i no sols afecten la salut dels nens i nenes. Que dos de cada tres nens no s'alimenten de manera saludable implica que a més d'enfrontar riscos per a la seva salut física, estaran més exposats a tenir un menor rendiment escolar o sofrir trastorns relacionats amb l'autoestima durant la seva infància i adolescència.”

Aquesta situació, a més, s'ha vist recentment agreujada per la crisi sanitària de la COVID-19. El confinament ha suposat una greu deterioració dels hàbits de salut dels menors, molts dels quals han vist perjudicat el seu benestar físic i mental (accedir a l'estudi comparatiu de la Gasol Foundation sobre els hàbits saludables d'adolescents europeus confinats i no confinats aquí.

q0hmdHpi

Davant aquesta preocupació, UNICEF i la Gasol Foundation han obert una línia de treball conjunta per a abordar la problemàtica de l'obesitat infantil al nostre país. “Com a Defensor Mundial per a la Nutrició i la fi de l'Obesitat Infantil d'UNICEF, i president de la Gasol Foundation, em fa especial il·lusió anunciar l'aliança entre totes dues entitats en pro de la salut infantil. Sent conscients de l'envergadura de la pandèmia de l'obesitat infantil i les conseqüències del confinament en els hàbits de salut dels nens i nenes, creiem que és necessari unir forces i actuar de manera urgent amb el focus posat en les poblacions més vulnerables per a garantir una vida saludable per a tots els nens i nenes”, explica Pau Gasol.

Línies estratègiques

L'aliança entre totes dues entitats es concreta en un pla de treball a tres anys en què s'identifiquen tres línies estratègiques d'actuació basades en els següents objectius:


  1. Contribuir a l'adopció de mesures polítiques i legislatives concretes dirigides a la promoció d'estils de vida saludable i que desincentivin la incorporació d'hàbits malsans

  2. Dur a terme un complet pla de sensibilització sobre l'obesitat infantil amb l'objectiu de generar una major conscienciació social sobre les conseqüències i els factors causals de l'obesitat en la infància. Dins d'aquest pla s'inclouran accions dirigides tant als responsables polítics del Govern central i de les comunitats autònomes, com a la societat en general, realitzant campanyes de sensibilització específiques dirigides als nens/as i a les famílies i als agents clau en la promoció d'hàbits saludables en la infància

  3. Assegurar el desenvolupament d'intervencions preventives basades en la millor i més actualitzada evidència científica alhora que contribueixen a la innovació i generació de nou coneixement científic que situï a Espanya en líder mundial en la promoció d'hàbits de vida saludable

Redacció / Foto: Gasol Foundation

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix