S’aprova un pacte de ciutat a Sant Vicenç dels Horts

Imprimeix

El document, que s'ha signat al Molí dels Frares, recull més de cent mesures per a la reconstrucció social i la reactivació econòmica

Govern Municipal, grups polítics i diversos agents econòmics i socials vicentins han sumat esforços per acordar un pacte de ciutat, que té com a principal objectiu la reconstrucció social i la reactivació econòmica del municipi. El document s'ha debatut en diverses reunions telemàtiques i en el si del Consell Econòmic i per l'Ocupació, ha aconseguit un ampli consens i finalment s’ha signat avui a l’edifici municipal del Molí dels Frares.

Es tracta d’un full de ruta amb més de 100 actuacions i un doble objectiu: d'una banda, acompanyar les persones que poden quedar en situació de major vulnerabilitat i, de l'altra, afavorir la reactivació i la transformació de l'economia com més aviat millor. El document es revisarà quan sigui necessari i s'adaptarà a la realitat de cada moment.

Signatura pacte de ciutat Miguel Comino

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha agraït l’esforç de totes les persones, institucions i entitats que han treballat per pactar el document i ha assegurat que “Sant Vicenç dels Horts signa avui, oficialment, un pacte vital, d’un ampli consens, per lluitar contra els efectes de la COVID-19.”

Consens ampli

El pla compta amb el suport de PIMEC, Unió de Botiguers, Sant Vicenç Suma, Unió d'Empreses, AEBALL, CCOO, UGT, els Salesians, Fundació Maria Auxiliadora, Fundació Bayt al-Thaqafa, Casal Infantil i Juvenil El Quijote i Centre Diari Sant Josep, a més de Govern Municipal i diversos grups polítics. El document es va aprovar en el Ple municipal extraordinari de juliol, amb els vots a favor de PSC–Sant Vicenç en Positiu, Ciutadans i Sant Vicenç en Comú Podem, mentre que JuntsxSant Vicenç es va abstenir.

En aquest sentit, Comino ha manifestat: “El nostre compromís és el de continuar treballant perquè hi sigui tothom. És el moment de la unitat, el moment en què tothom s’impliqui en el present i en el futur de Sant Vicenç dels Horts”. L’alcalde ha recordat que “es tracta d’un document flexible, que s’adaptarà a la realitat de cada moment i que romandrà obert a noves aportacions, a sumar com més visions, millor. Perquè d’aquesta crisi sortirem amb l’esforç de totes i de tots” i ha fet referència a les previsions del Banc d’Espanya, segons les quals fins al 2022 no es tornaran a registrar els nivells de treball i economia previs a la pandèmia.

Mesures

En el pacte es proposen diverses actuacions a portar a terme, algunes de les quals l’Ajuntament ja ha endegat atès la seva urgència. Es preveuen mesures socials per afavorir l’accés a un habitatge digne, suport a les persones grans, suport a les persones i famílies víctimes de violència, acompanyament en el dol, assessorament en temes de consum, ajudes a l’educació i l’oci, suport a la cultura i les entitats, etc.

Per altra banda, també recull un seguit d’accions en matèria econòmica, com per exemple mesures per a la recuperació de l’ocupació i l’atenció a les persones desocupades, per a la recuperació del comerç presencial i altres serveis i establiments, i per a les persones autònomes, entre d’altres.

Redacció / Fotos Aj. Sant Vicenç dels Horts