S’aprova un pacte de ciutat a Sant Vicenç dels Horts

El document, que s'ha signat al Molí dels Frares, recull més de cent mesures per a la reconstrucció social i la reactivació econòmica

Govern Municipal, grups polítics i diversos agents econòmics i socials vicentins han sumat esforços per acordar un pacte de ciutat, que té com a principal objectiu la reconstrucció social i la reactivació econòmica del municipi. El document s'ha debatut en diverses reunions telemàtiques i en el si del Consell Econòmic i per l'Ocupació, ha aconseguit un ampli consens i finalment s’ha signat avui a l’edifici municipal del Molí dels Frares.

Es tracta d’un full de ruta amb més de 100 actuacions i un doble objectiu: d'una banda, acompanyar les persones que poden quedar en situació de major vulnerabilitat i, de l'altra, afavorir la reactivació i la transformació de l'economia com més aviat millor. El document es revisarà quan sigui necessari i s'adaptarà a la realitat de cada moment.

Signatura pacte de ciutat Miguel Comino

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha agraït l’esforç de totes les persones, institucions i entitats que han treballat per pactar el document i ha assegurat que “Sant Vicenç dels Horts signa avui, oficialment, un pacte vital, d’un ampli consens, per lluitar contra els efectes de la COVID-19.”

Consens ampli

El pla compta amb el suport de PIMEC, Unió de Botiguers, Sant Vicenç Suma, Unió d'Empreses, AEBALL, CCOO, UGT, els Salesians, Fundació Maria Auxiliadora, Fundació Bayt al-Thaqafa, Casal Infantil i Juvenil El Quijote i Centre Diari Sant Josep, a més de Govern Municipal i diversos grups polítics. El document es va aprovar en el Ple municipal extraordinari de juliol, amb els vots a favor de PSC–Sant Vicenç en Positiu, Ciutadans i Sant Vicenç en Comú Podem, mentre que JuntsxSant Vicenç es va abstenir.

En aquest sentit, Comino ha manifestat: “El nostre compromís és el de continuar treballant perquè hi sigui tothom. És el moment de la unitat, el moment en què tothom s’impliqui en el present i en el futur de Sant Vicenç dels Horts”. L’alcalde ha recordat que “es tracta d’un document flexible, que s’adaptarà a la realitat de cada moment i que romandrà obert a noves aportacions, a sumar com més visions, millor. Perquè d’aquesta crisi sortirem amb l’esforç de totes i de tots” i ha fet referència a les previsions del Banc d’Espanya, segons les quals fins al 2022 no es tornaran a registrar els nivells de treball i economia previs a la pandèmia.

Mesures

En el pacte es proposen diverses actuacions a portar a terme, algunes de les quals l’Ajuntament ja ha endegat atès la seva urgència. Es preveuen mesures socials per afavorir l’accés a un habitatge digne, suport a les persones grans, suport a les persones i famílies víctimes de violència, acompanyament en el dol, assessorament en temes de consum, ajudes a l’educació i l’oci, suport a la cultura i les entitats, etc.

Per altra banda, també recull un seguit d’accions en matèria econòmica, com per exemple mesures per a la recuperació de l’ocupació i l’atenció a les persones desocupades, per a la recuperació del comerç presencial i altres serveis i establiments, i per a les persones autònomes, entre d’altres.

Redacció / Fotos Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
149

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix