La Guàrdia Civil escorcolla el Canal Olímpic de Castelldefels

Imprimeix

La investigació estava centrada un presumpte frau de subvencions, prevaricació, tràfic d’influències, malversació de fons públics i blanqueig de capitals

La Guàrdia Civil va escorcollar les instal·lacions del Canal Olímpic de Catalunya de Castelldefels per ordre del jutge d’instrucció número 1 de Barcelona, tal com va avançar ahir La Premsa del Baix. La investigació estava centrada en presumptes delictes en frau de subvencions, prevaricació, tràfic d’influències, malversació de fons públics i blanqueig de capitals.

Els agents es van dirigir a la seu de l’empresa pública Equacat, ubicada a la instal·lació castelldefelenca, per obtenir els expedients de justificació d’aportacions a Equacat per 500.000 euros, aprovada pel Govern català, així com documentació sobre dues subvencions de la Diputació de Barcelona de 300.000 euros cadascuna i dos més del Consell Català de l’Esport, de l’any 2014 i 2015, per gairebé 80.000 euros adjudicada de manera directa, sense concurs públic. No hi va haver detinguts.

canal olimpic

Cal recordar que el mateix jutge ja va ordenar una operació el novembre passat per un presumpte desviament de fons públics del Secretari General de l’Esport a entitats vinculades a CDC i anteriorment una altra de similar, el maig del 2018, vinculada a la Diputació de Barcelona, on s’investigava un desviament de fons del Canal Olímpic.

Redacció / Foto: ARA-Arxiu