Cornellà es posa en guàrdia per evitar un rebrot de coronavirus

En els darrers dies s’ha incrementat els casos positius al municipi baixllobregatí

L’Ajuntament de Cornellà s’ha posat en alerta davant un augment de casos positius per coronavirus en la darrera setmana. Segons fonts municipals, el consistori municipal i el Departament de Salut de la Generalitat han creat una comissió de gestió i coordinació per a la Covid-19, que es reunirà diàriament per fer seguiment dels casos que es detectin i aplicar les mesures que siguin necessàries.

EXUkNJdXkAAwkW5

L'Ajuntament s'ha ofert a col·laborar amb personal municipal per reforçar l'actuació comunitària per contenir la propagació dels contagis, i ha demanat que els casos que es detectin puguin fer-se les proves PCR de forma ràpida perquè tinguin el seguiment mèdic necessari com més aviat millor. Així mateix, Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra reforçaran la seva presència als carrers per a controlar que es compleixin les mesures de seguretat, amb la col·laboració d'equips d'educadors cívics que informaran la ciutadania sobre aquestes. Es controlaran les aglomeracions de grups, l'ús de les mascaretes, s'inspeccionarà l'activitat econòmica de proximitat per tal de recomanar que no es produeixin relacions grupals innecessàries, i es demanarà la corresponsabilitat de tothom: comerciants i usuaris.

EatAq0uXYAAzqPa

Fins que la crisi sanitària pel coronavirus no s'acabi, la vida pública i les activitats de lleure de la població hauran de ser prudents per a evitar el contacte amb altres persones i reduir així el cercle de possibles focus de propagació de la malaltia. Per aquest motiu, es mantindran les diferents iniciatives portades a terme per a garantir la salut pública, com ara la desinfecció constant de carrers, parcs infantils i mobiliari urbà. També es recorda i es demana que els vianants circulin pel costat dret del carrer o de la vorera. 

Actualització de les dades

 L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) continua detallant la situació actual de la crisi sanitària per la COVID-19 al Baix Llobregat. Fins avui -14 de juliol- hi ha hagut un total de 1.142 casos positius a Cornellà, un dels més alts de la comarca. Es tracta de casos confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR). Mentrestant, els casos sospitosos són 4.682 persones amb la possibilitat d’estar infectades pel virus (presenten símptomes i un professional facultatiu classifica com a possible cas). La taxa crua de positius per 10.000 habitants s’eleva a 128,91, mentre que la taxa estandarditzada puja a 126,18. La població és de 88.592 habitants. Les dades que es mostren són aquelles que s'ha pogut identificar la seva zona de residència segons consta en la targeta sanitària.

L'Ajuntament de Cornellà fa una crida a la responsabilitat de la població i a la intel·ligència social per a evitar el contagi de la malaltia, seguint totes les mesures preventives del virus.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Cornellà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix