El Parc Sanitari Sant Joan de Déu rep l’acreditació Libera-Dignos

Les Unitats d’Aguts i Subaguts de Psiquiatria situades a Sant Boi de Llobregat aconsegueixen aquesta certificació gràcies a l’ús gairebé residual de les contencions mecàniques

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu és el primer centre a escala estatal que ha obtingut l’acreditació Libera-Dignos, atorgada per la Fundació Cuidados Dignos. Es tracta d’una certificació que reconeix les Unitats d’Aguts i Subaguts de Psiquiatria situades a Sant Boi de Llobregat com a capdavanteres a l’Estat espanyol per reduir l’ús de les contencions mecàniques gairebé a zero. En l’àmbit de la salut mental, l’ús d’aquestes subjeccions implica immobilitzar una part o tot el cos de la persona. Són intervencions que es duen a terme per intentar prevenir el risc d’agressivitat cap a un mateix o a l’entorn, però que poden comprometre la salut i la dignitat de la persona.

parc sanitari sant joan deu sant boi 1580919637372

El Parc Sanitari va rebre aquesta certificació el novembre passat. Sis mesos després d’aquest reconeixement, les xifres de 2019 relatives a contencions mecàniques reflecteixen que l’ús d’aquesta pràctica és gairebé residual: a la Unitat de Subaguts de Psiquiatria de Sant Boi va ser inexistent; i pel que fa a Aguts, va ser del 2,01%.

Per arribar a aquestes xifres, les unitats d’hospitalització psiquiàtrica treballen amb una cultura de contenció zero, que advoca per impulsar accions adreçades a prevenir i alleugerir els episodis en què històricament s’ha tendit a aplicar aquest tipus de subjeccions.

Redacció / Fotos: Parc Sanitari Sant Joan de Déu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
110

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix