Gavà tindrà un espai en homenatge a les víctimes del coronavirus

Imprimeix

Ahir es va homenatjar les víctimes de la COVID-19 i als col·lectius que han treballat en primera línia contra la pandèmia

Gavà disposarà d’un espai permanent en homenatge a les víctimes del coronavirus que la pandèmia ha deixat a la ciutat. Així ho va anunciar ahir l’alcaldessa, Raquel Sánchez, en el tancament de l’acte d’homenatge que va tenir lloc ahir a la plaça de Jaume Balmes. Sánchez va destacar que aquest espai servirà per retre homenatge i reconeixement a les víctimes de la COVID-19 i a tots els que han lluitat contra la pandèmia”. L’alcaldessa ha destacat que aquest serà un espai del reflex de la nostra ciutat, del que la nostra ciutat és capaç de fer, i ho farem possible per tal que les flors que hem dipositat aquí avui, i les banderes que hem fet onejar al llarg d’aquestes setmanes a mitja asta, tinguin un espai d’homenatge permanent.”

EbtCHgiWsAUROFS

Sánchez va voler agrair la tasca dels col·lectius que han estat en primera línia de foc al llarg d’aquesta crisi sanitària. L’alcaldessa no es va oblidar dels treballadors de PRESEC, “treballadors que han mantingut aquesta ciutat neta, han desinfectat els carrers i les places, centenars d’espais públics, equipaments, contenidors, cada racó de Gavà ha estat cuidat per la nostra empresa municipal de serveis al ciutadà”. Sánchez va agrair també l’esforç i la paciència als comerciants gavanencs, als quals “la ciutat seguirà recolzant per tal que els seus negocis continuïn amb més força”. També va incloure en els seus agraïments al conjunt de treballadors municipals i a tots els veïns de Gavà.

EbtCHfmWkAAzE2I

L’acte d’homenatge va omplir la plaça davant l’Ajuntament amb unes 200 persones, totes assegudes en cadires respectant la distància social de seguretat. En el decurs de l’acte es va realitzar una ofrena floral en memòria de tots els gavanencs que la COVID-19 s’ha emportat, “segons les darreres xifres oficials unes 70 persones”, va especificar l’alcaldessa.

EbtCHgfXsAMrrej

També van prendre la paraula diversos representants de la societat civil gavanenca. L’acte es va tancar amb una versió de “Camins”, de Sopa de cabra, interpretada per la guitarra de Javier Vaquero i la trompeta de Cesc Miró.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà