ERC-Viladecans acusa l’equip de govern d’incompliment urbanístic

Els republicans rebutgen la reforma de Can Sellarès i acusa el govern socialista d'alterar el projecte pactat amb els veïns i anuncia que incidirà perquè la Comissió Territorial d'Urbanisme freni o modifiqui substancialment el Pla

El grup d'ERC-AM a l'Ajuntament de Viladecans va votar en contra de l'aprovació provisional del Pla de Millora Urbana (PMU) de Can Sellarès en el darrer Ple municipal de juny, on també va presentar una moció conjunta amb Cs -a petició de la plataforma Salvem Can Sellarès- per aturar la reforma i que ha estat rebutjada finalment per la majoria dels dos socis de govern (PSC+Comuns).

Els republicans acusen l'equip de govern d'incomplir els acords amb els veïns de Can Palmer per millorar el barri. La portaveu d'ERC, Bàrbara Lligadas, recorda que "aquest Pla es va consensuar amb els veïns el 2013 però l'han estat modificant i el que tenim avui és un altre projecte, diferent. A més a més, les necessitats i la realitat de la ciutat evoluciona, en aquell moment no teníem els tres projectes urbanístics que tenim avui damunt la taula", en referència als 5.700 pisos nous previstos entre el Pla de Llevant, el Polígon Centre i el sector Roca.

Per ERC Viladecans "aquesta ciutat no necessita més pisos, necessita biblioteques, espais esportius, zones verdes, una bona planificació de la mobilitat. La ciutadania a Can Sellarès no demana més pisos. No demana un bloc de 9 plantes, el que demana és que li arreglin el barri, que el dinamitzin, que el regenerin, que no se senti deixada de la mà de deu, més espai obert. I en comptes de començar per millorar el barri de Can Palmer comencen com sempre, construint pisos."

"Ens diuen", ha afegit, "que ho fan per incrementar l'oferta d'habitatge social, per als joves. Però si tanta falta fa per què no l'inclouen en els 5.700 pisos ja planificats? El problema de l'accés a l'habitatge no se soluciona construint més. Difícilment podrem resoldre aquest repte des de l'àmbit municipal. Podrem donar cops de mà, acompanyar, gestionar, impedir situacions de crisi, desnonaments, però construir per descomptat que no és la solució."

CanSellares masia erc

La portaveu republicana ha recordat que amb aquest PMU la masia històrica que dona nom a l'espai, declarada Bé Cultural d'Interès Local l'any passat pel mateix equip de govern, quedarà encaixonada per 238 habitatges repartits en set blocs de tres a nou plantes. I ha assegurat, "no recuperarem tota la superfície que hi ha actualment d'instal·lacions esportives ni tot l'espai obert, entre d'altres perdrem l'antiga piscina descoberta que van deixar degradar. Viladecans ha perdut 1.300 metres quadrats de piscines descobertes en 15 anys. Per tant no es facin trampes al solitari ni venguin fum als veïns". En el mateix sentit, ha recordat que els terrenys que ara es pretenen privatitzar són gairebé 100% municipals.

Lligadas ha demanat al govern local que aturi el projecte tal com està redactat: "no entenem les presses. Aturin el pla, repensem-lo, escoltem a la ciutadania, què és el que realment necessita i reformulem-lo."

Des del grup d'ERC-AM, ha insistit la regidora, ens preguntem "si actualment les instal·lacions i els serveis ja estan al límit, què farem amb els nous residents que vindran a viure en aquests 5.700 pisos que volen construir? Perquè aquests futurs habitatges no inclouran els equipaments necessaris per compensar l'augment de població. Què farem? Continuarem construint per justificar noves instal·lacions que naixeran saturades? És un peix que es mossega la cua i un model de ciutat a les antípodes del que defensem des d'Esquerra."

Un cop aprovat provisionalment el PMU de Can Sellarès, ERC Viladecans ha anuncia que incidirà sobre el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat perquè la Comissió Territorial d'Urbanisme aturi o almenys modifiqui substancialment el projecte que socialistes i comuns han imposat al Ple de juny amb els vots en contra de tots els grups a l'oposició.

Redacció / Fotos: ERC-Viladecans

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix