Es rehabilitarà la masia i renovaran els equipaments de Can Sellarès

Imprimeix

El projecte, aprovat ahir pel Ple Municipal, s’ha desenvolupat en els darrers deu anys

Segons informa l’Ajuntament de Viladecans, el Ple Municipal ha aprovat provisionalment, un Pla de Millora Urbana per concretar la primera fase establerta en la Modificació del  Pla General Metropolita a l’illa delimitada per les avingudes de Gavà, riera de sant Llorenç, Mil·lenari i doctor Fleming, aprovada definitivament el 2015. La intenció de l'Ajuntament és conservar i modernitzar el patrimoni històric d’aquest espai emblemàtic dels barris de Ponent, Can Sellarès, inclosa la Masia i l’arbreda de l’accés, i renovar íntegrament els equipaments esportius i lúdics, a la vegada que es dota la zona de nous habitatges i comerços. El projecte s’ha desenvolupat en els darrers deu anys, consensuat, segons fonts municipals, amb les associacions de veïns i aprovat per la Generalitat, en el context de la Reforma Integral dels Barris de Ponent de Viladecans, cofinançada amb el fons de la Llei de Barris.

IMG 2476

Aquest Pla de Millora Urbana és l'últim pas per a la integració dels barris a la ciutat i la seva millor comunicació amb Gavà. El Pla permetrà una major permeabilitat i connectivitat internes a la zona de Ponent, per revitalitzar el teixit comercial i l'activitat econòmica. Històricament l’àmbit de Can Sellarès ha estat aïllat. El nou passeig central connectarà els barris de Ponent amb la rambla de Gavà.

Dos anys

Les obres de millora, que podrien començar en un parell d’anys, suposarà la millora dels equipaments esportius: la parcel·la d'equipament esportiu ocuparà 13.190 metres quadrats i incorporarà dues pistes poliesportives de darrera generació, una d’elles coberta, i un camp de futbol 7 de gespa artificial. El Pla també suposarà la rehabilitació de la masia de Can Sellarès, un edifici històric i representatiu, per a adequar-la a les necessitats actuals dels usos col·lectius en edificis d’equipaments.

can sella 7 0

A més, el projecte comportarà també la construcció, a la banda del límit amb Gavà, de quatre edificis residencials que, als seus baixos, possibilitaran la implantació d'activitat comercial a la banda viladecanenca de la Riera de Sant Llorenç, donant més vida a aquesta via fronterera. Aquesta zona comercial sumarà 3.528 metres quadrats, un 16% de l'espai dels edificis que es construiran. L'espai residencial constarà en la construcció de 238 pisos en quatre illes obertes, amb noves places per millorar els recorreguts i l’oferta d’espai públic. El 55% dels pisos seran de protecció oficial; 83 de règim concertat, 36 de règim general i 12 de règim especial. Els pisos de venda lliure seran 107.

La reforma de Can Sellarès suposarà, segons l’Ajuntament, guanyar espais verds i d'equipaments de tota mena i millorar la integració i accessibilitat des dels barris de Ponent. Els equipaments seran públics i estaran a l'abast de les persones i entitats ciutadanes.

Redacció / Fotos: Aj. Viladecans-Arxiu