Una revetlla de Sant Joan molt diferent

El Baix Llobregat ja té a punt una celebració marcada per la crisi sanitària de la COVID-19

La nostra comarca té tot a punt per a la gran primera celebració multitudinària després de la suspensió de l’Estat d’Alarma: la revetlla de Sant Joan. Una festa molt esperada per a molta gent després de gairebé tres mesos de confinament.

foguera 2 a

Tanmateix, les diferents administracions -espanyola, catalana, supramunicipals i municipals- han cridat a la prevenció per evitar el contagi del virus, encara molt present al nostre territori: es recomana continuar amb l'ús de la mascareta i rentar-se de manera freqüent les mans, evitant l'ús del gel hidroalcohòlic o d'altres productes inflamables, si es manipula pirotècnia. 

Bones expectatives

D’altra banda, els pastissers del Baix Llobregat veuen amb "optimisme i il·lusió" el Sant Joan 2020. Confien que la fi del desconfinament i les "ganes de celebració" dels ciutadans faran que les vendes de coques siguin bones. Enguany proposen una coca de mida i preu més reduïts, per adaptar-se a les revetlles de petit format.

coca sanjuan 2

Tot i que les varietats de fruita, pinyons i crema tornaran a ser les protagonistes, també destaquen les farcides de trufa, nata, tiramisú o compotes. S'estima que cada família es gastarà entre 15 i 35 euros i que es consolidaran les comandes per Internet i les entregues a domicili que "ja van salvar la Pasqua."

Precaució

Els Agents Rurals han alertat del perill de llençar petards i coets en zones pròximes a vegetació i camps de cereal. El cos ha recordat que la normativa prohibeix fer focs d'esbarjo o llençar coets, globus, focs d'artifici, fanalets o altres artefactes que continguin foc en els terrenys forestals o dins la franja de 500 metres que els envolta.

revetlla infantil sense petards

Han recomanat també que si es llencen coets, es faci sempre en direcció contrària a la zona forestal i a les zones agrícoles amb conreu de cereal. De fet, han recomanat evitar llençar material pirotècnic prop dels terrenys agrícoles "pel gran risc d'incendi que pot suposar", tenint en compte que s'han demorat els treballs de sega.

Controls policials

Amb la finalització de l’Estat d’Alarma a tot Catalunya, es reprenen les campanyes de control i vigilancia policials coordinades pel Servei Català de Trànsit. Així, coincidint amb la revetlla i la festivitat de Sant Joan, les Policies de Trànsit tindran com a prioritat combatre la conducció sota els efectes de l’alcohol o les drogues a les carreteres i municipis del Baix Llobregat. Es tracta de la quarta campanya preventiva que es farà enguany i n’hi ha nou més de previstes.

EbG8jIXWAAAz52t

Els controls policials de drogoalcoholèmia es desplegaran pel conjunt del territori i es faran de manera aleatòria i en qualsevol moment del dia, per tal de conscienciar la ciutadania que aquesta problemàtica pot provocar accidents de trànsit mortals i greus. En els dies concrets de la revetlla i la festivitat de Sant Joan i davant les sortides nocturnes convé insistir que el consum d’alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles i es recorda la importància de la figura del conductor alternatiu. Sempre cal conduir amb les condicions físiques i d’atenció idònies per tal de circular amb seguretat.

RECOMANACIONS

EbGE80uXkAASwRR

EbHkdu6WsAAHWK7

Redacció / Fotos: Mosso d’Esquadra-Arxiu-Protecció Civi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix