CCOO denuncia a l'Hospital Benito Menni a la Inspecció de Treball

Imprimeix

Segons el sindicat ha incomplit reiteradament les seves obligacions mentre la plantilla contínua fent un sobreesforç encomiable

La direcció de l'Hospital Benito Menni CASM, del sector de l'atenció sanitària a persones amb malalties mentals, prescindeix i segueix sense valorar l'important sobreesforç que està fent el conjunt de la plantilla, segons CCOO. “Aquesta garanteix la qualitat i contínua fent les seves tasques assistencials, com mereixen els usuaris i usuàries, fins i tot van realitzar torns esgotadors de 12 hores i no precisament en òptimes condicions. L'empresa continua incomplint, reiteradament, les seves obligacions i responsabilitats fent impossible la via del diàleg i la transparència”, explica el sindicat.

Memoria. 6. Benito Menni CASM. Sant Boi 1 1920x1080

CCOO ha denunciat la falta d’EPIs, l'incompliment de les recomanacions de les guies oficials per a professionals sanitaris davant la COVID-19, el pagament de les hores extres per sota del preu de l'hora de jornada ordinària, l'encotillament i condicionament que imposa unilateralment en el gaudi de les vacances de la plantilla i també denunciem que han negat a la plantilla, diverses donacions d'aliments que havia gestionat el sindicat en aquest context tan difícil i que havia permès la col·laboració de diferents empreses i marques de rellevància.

A més, segons el sindicat aquesta setmana, l'empresa ha tornat a generar més tensió en incomplir les seves responsabilitats al no proporcionar suficients uniformes nets al personal de la Unitat Polivalent de L'Hospitalet, al·legant que tots els disponibles estan en el circuit de l'Hospital de Sant Boi.

unnamed menni

La secció sindical de CCOO va advertir el 29 de maig d'aquesta circumstància il·legal, que ve de llarg i que el personal s'estava rentant la roba de treball a casa, amb el consegüent augment de riscos biològics i de contagi. L'empresa, segons el sindicat, “segueix sense solucionar el problema, incomplint l'article 39 del conveni i el punt 3d dels butlletins de procediment respecte a mesures de protecció específica: "Accés a unitats netes hospitalàries: personal sanitari amb pijama i/o bata (canvi diari mitjançant targeta identificativa), resta de personal amb mico o equip de treball" i per això ens veiem obligats a portar aquesta situació a l'Autoritat laboral.

CCOO lamenta la falta de sensibilitat, respecte i interlocució normalitzada amb la representació legal dels treballadors d'una visió empresarial autoritària que no valora el sobreesforç, implicació i treball extenuant que han realitzat i continuen realitzant els seus professionals.

Redacció / Fotos: Arxiu-Google Maps