"Cal posar en valor la cooperació policial a Cornellà durant la pandèmia”

Imprimeix

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha destacat també que “a l'àrea metropolitana la delinqüència, que va caure en picat durant el confinament, ara torna a pujar i pot derivar en altres problemes, i hi hem de treballar”

El conseller d’Interior, Miquel Buch, acompanyat de l’alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, ha participat avui per via telemàtica a la Junta Local de Seguretat del municipi baixllobregatí. A la reunió també hi han assistit el director general de la Policia, Pere Ferrer, i el director general d'Administració de Seguretat, Jordi Jardí, a més dels comandaments policials i d’emergències, entre altres autoritats.

f408955a 9934 4c1a b31d e2a18dfd95eb

Buch ha volgut agrair la gran feina, el sobreesforç, el nivell de compromís i exigència i la coordinació de tots els cossos policials que han treballat conjuntament en favor de la ciutadania, sobretot les primeres setmanes de la pandèmia quan faltaven epis i estàvem gestionant coses que no havíem gestionat mai. Van fer un sobreesforç a nivell de compromís i d’exigències que vull agrair”. Segons el conseller, hem demostrat que els recursos que tenim són els que tenim, i per a nosaltres la col·laboració és important. El que necessitem són actuacions de reforç. Tenim espais concrets on hem d'estar a sobre per reforçar i consolidar aquesta cooperació policial”, ha insistit. El titular d’Interior ha destacat que “a l'àrea metropolitana tenim l’ull posat pendent a tot el què passa. La delinqüència, que va caure en picat durant el confinament, ara torna a pujar i pot derivar en altres problemes, i hi hem de treballar”. El conseller ha confirmat que tenim una promoció de Mossos d’Esquadra a punt d’acabar la formació de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) i a més preveiem anar dotant de major infraestructura els recursos operatius, ja que són unitats que poden fer diverses tasques en funció de les necessitats del moment i del poble on ens trobem”, ha dit.

EbG11P4XYAYOx4z

En aquesta mateixa línia, el director general de la Policia, Pere Ferrer, ha explicat que aquest any, que ha estat tant extraordinari en la formació de l’ISPC i que ha suposat una aturada de 3 mesos, ha dificultat que per Sant Joan tinguem noves formacions de policia”. “S’ha fet la part teòrica a distància i ara fa 15 dies que es van incorporar per fer la part pràctica i al juliol tindrem la nova promoció de mossos que es dedicarà prioritàriament a l'entorn metropolità en el sentit ampli, amb una incorporació d’efectius que ens ha de permetre recuperar una situació que portem de fa uns anys”. “Encara no tindrem els nivells òptims però tindrem una bona injecció”, ha manifestat.

El director general de la Policia ha explicat també que en paral·lel es farà una altra incorporació d’efectius que són convocatòries de l’ARRO i que doten una flexibilittat molt gran per treballar amb dispositius mòbils en funció de la demanda. És un coixí que serveix per treballar a nivell regional”, ha concretat. 

Per la seva banda, l’alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, ha posat en valor “la manera de cooperar, sobretot durant aquests mesos en què mai ens havíem trobat. Ens ha ajudat a tenir una bona actuació”. Balmón, que ha agraït al conseller la bona feina i la manera de treballar en una mateixa línia i amb un mateix objectiu”, ha manifestat.

Redacció / Fotos: Dep. Interior