El Baix Llobregat deixa la Fase 3 i inicia l’"etapa de represa”

La Generalitat de Catalunya agafa les regnes i s’aixequen les restriccions de mobilitat a tot el Principat

La Fase 3 ha durat exactament un dia. El president de la Generalitat, Quim Torra, va signar ahir dijous al migdia el decret que posa fi a la Fase 3 de la desescalada. El Govern inicia així l'anomenada "etapa de represa" amb regulació pròpia. La norma deixa "sense efectes" el reial decret espanyol de l'Estat d'Alarma des d’aquesta a mitjanit. “Això em confereix ser l’autoritat competent per regular la nova fase de represa. No em tremolarà la mà per prendre les decisions que calgui per protegir la salut dels ciutadans”, ha dit Torra. S'aixequen doncs les restriccions de mobilitat per tot el Principat.

104494766 2802743959950397 7154934145960414988 o

En una roda de premsa des de Palau, acompanyat de la consellera Alba Vergés (Salut) i el conseller Miquel Buch (Interior) -responsables del Procicat-, Torra va garantir que la nova regulació s'ha regit pel diàleg i la flexibilitat de les "noves circumstàncies". "No em tremolarà la mà per prendre les decisions per vetllar sempre per la salut de la població", ha asseverat.

La Generalitat aplicarà un pla fet de la mà del pla del Procicat. “Encara no hem superat la pandèmia, els rebrots d’altres països ens recorden que hem de mantenir els hàbits que hem aplicat durant aquests temps. Protegir-nos sobretot per protegir els més vulnerables”,  a alertar el president de la Generalitat. Finalment, el decret faculta Vergés i Buch, com a autoritats integrants del Comitè del Procicat perquè adoptin "les resolucions necessàries" per fer efectives les mesures que han de regir la nova etapa.

Redacció / Fotos: Generalitat de Catalunya

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix