Agraïment de l’alcalde a la comunitat musulmana de Sant Vicenç dels Horts

Miguel Comino es va reunir amb representants islàmics locals per fer un reconeixement municipal  a viure en confinament el Ramadà i els va convidar a participar en un acte de germanor i comunió el proper setembre amb diferents confessions religioses

Els vicentins i les vicentines de confessió musulmana no han pogut celebrar en comunitat, per primera vegada, una de les festes més importants de la seva religió: el Ramadà. La crisi sanitària de la Covid-19 ha obligat centenars de persones a viure en privat  aquesta festa i seguint les indicacions de les autoritats sanitàries per evitar el contagi del coronavirus. Un fet l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha volgut agrair reunint-se telemàticament amb una representació de la comunitat islàmica de la ciutat.

Han mostrat molta responsabilitat en un moment molt difícil, en ple Ramadà, i és necessari fer un reconeixement a aquest acte de civisme per garantir la salut de totes i tots”, ha explicat l’alcalde, que ha afegit “la pandèmia ens ha privat de la vida comunitària però la recuperarem aviat, per seguir consolidant la cohesió social i posant en relleu l’extraordinària riquesa cultural del municipi”.

ramada

Des de la comunitat musulmana s’ha traslladat la inquietud pel que fa a una celebració sagrada que tindrà lloc properament, la Festa del Xai, i també el fet de poder celebrar enterraments segons el ritus islàmic. L’alcalde s’ha compromès a promoure una reunió entre l’Ajuntament, les confessions musulmanes vicentines i el Director General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, per tractar en profunditat aquests temes.

Per altra banda, Miguel Comino ha convidat a tota la comunitat a participar en el gran acte de germanor i comunió que tindrà lloc segurament al setembre, si les mesures sanitàries i de seguretat ho permeten. A l’acte, obert a tota la ciutadania i a les diferents confessions religioses, s’honorarà la memòria de les persones que han mort durant la pandèmia.

El batlle els ha informat també que per sentit de responsabilitat s’ha suspès la Festa Major d’Estiu i la majoria d’actes que requereixen presencialitat, fins al 31 de juliol.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts. Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix