Alcaldes i alcaldesses del Baix reclamen finançament per afrontar la crisi

La incertesa sobre quan es passarà Fase 3 i en quines condicions es farà va estar una altra preocupació que es va plantejar a la reunió amb la Generalitat de Catalunya

Els alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat es van reunir el dijous 11 de juny, amb la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, Meritxell Budó, i el conseller d'Interior, Miquel Buch, i els seus equips de treball, per tal de traslladar-los els seus dubtes respecte de la situació actual en què ens trobem i els neguits de cara al futur més pròxim.

Des de la Generalitat es va voler reconèixer el paper que han tingut els ajuntaments, i els consells comarcals, com a administracions que estan en primera línia de la ciutadania davant d'aquesta situació sense precedents.

EaLHVvDX0AsGkXG

Finançament

D’altra banda, els alcaldes i alcaldesses van posar de manifest en les seves diferents intervencions la seva preocupació per poder encarar amb les màximes garanties les dificultats que planteja el futur més immediat. Entre els aspectes més destacables va estar la necessitat de finançament. Des de les alcaldies es va reiterar que cal un fons de cooperació local extraordinari per fer front a les despeses derivades d'aquesta crisi social i econòmica que ha dut la pandèmia.

També es va reclamar més informació i coordinació entre els diferents nivells d’administracions, i es va reivindicar que cal reforçar els canals de comunicació amb els ajuntaments, recordant que aquests són les administracions que estan a peu de carrer i que han demostrat que són capaces de treballar units, i estan disposats a col·laborar i a treballar, moltes vegades, més enllà de les seves possibilitats. Així mateix es va incidir en què cal fer una diagnosi de la situació viscuda i plantejar solucions cara el futur.

La incertesa quan es passarà a la Fase 3 i en quines condicions es farà, va estar una altra preocupació que es va plantejar a la reunió, es va exposar que calen noves directrius de socialització, així com la necessitat de coordinació i major implicació dels municipis a l'hora d'aprovar protocols sobre els diferents plans de desescalament.

Des de la Generalitat es va recordar que se segueix en una situació d'emergència i que s’haurà de continuar amb les mesures que s'han pres fins ara perquè hi ha risc de rebrots, en aquest sentit van apuntar que no estàvem en una situació de seguretat plena en què es pugui plantejar el retorn a la vida ordinària en la qual ens trobàvem abans de la pandèmia.

Decret llei

Així mateix van informar que la pròxima setmana es tindrà enllestit un esborrany d'un decret llei que regularà la nova normalitat, que contemplarà la solidaritat social, la corresponsabilitat, mesures de protecció i regularà l'espai públic, l'àmbit educatiu, els espais de treball i el transport públic entre d'altres.

Per altra banda, també es va informar que el govern va aprovar una partida extraordinària de 14 milions per fer front als danys causats pels temporals Glòria i Dana.

Redacció / Fotos: Consell Comarcal

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
138

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix