El litoral del Baix Llobregat es blinda per la revetlla de Sant Joan

Imprimeix

Els Ajuntaments de Castelldefels, Gavà, Viladecans i El Prat han decidit tancar l’accés a les platjes

Els quatre municipis baixllobregatins amb zona costanera -Castelldefels, Gavà, Viladecans i El Prat de Llobregat- han decidit tancar les seves platges per la revetlla de Sant Joan del 23 de juny. Una decisió per adaptar-se a les recomanacions sanitàries per la COVID-19 i amb l’objectiu d’evitar aglomeracions. Així no es podrà accedir a les platges des de la nit fins al matí de l’endemà Les guinguetes també romandran tancades. També s’ha assegurat restriccions de mobilitat a la zona de segona línia de platja. A més, els quatre consistoris han recomanat fer celebracions en petit format, familiars i preferiblement a a prop del domicili.

Castelldefels

La Policia Local instal·larà, controls a les vies d’accés rodat a la platja: l’avinguda República Argentina, l’avinguda de la Platja, l’avinguda del Canal i l’avinguda de la Pineda. Es tracta dels quatre accessos principals a la franja costanera del municipi, de cinc quilòmetres de longitud. D’aquesta manera, es blindarà la zona litoral de la ciutat a l’arribada de vehicles. Prèviament, qui s’hagi desplaçat a Castelldefels amb la intenció de passar la revetlla a la platja del municipi s’haurà trobat amb controls policials a les sortides de l’autopista C-32 i l’autovia C-31.

unnamed platja castelldefels

Per tancar l’operatiu, l’Ajuntament de Castelldefels espera comptar amb la col·laboració d’Adif. El consistori ha demanat al gestor de les infraestructures ferroviàries que no s’aturi cap tren a l’estació Platja de Castelldefels després de les 21 hores, l’hora prevista per activar els controls policials. Habitualment, unes 7.000 persones utilitzen aquesta estació per arribar a la platja de Castelldefels.

 noticies fotos 5267 nfo foto

El dispositiu utilitzarà mitjans tecnològics, com el vol de drons i cambres de control d'aforament, per a detectar possibles aglomeracions de persones a la platja. També s'està treballant amb l'Ajuntament de Sitges en l'adopció d'un operatiu policial conjunt al passeig Marítim, on limiten totes dues poblacions, en una continuïtat urbana i litoral que uneix els termes municipals.

Gavà

Per adaptar-se a les mesures de prevenció de contagi, l’Ajuntament de Gavà ha decidit també tancar la platja per la revetlla de Sant Joan. No estarà permès l’accés a la sorra des de les 19 h del 23 de juny fins a les 7 h de l’endemà. Les guinguetes podran continuar amb l’activitat en l’horari habitual i amb l’aforament adaptat a les restriccions establertes. La Policia Municipal reforçarà la vigilància per evitar incompliments.

policia

banderes

D’altra banda, l’Ajuntament ha posat en marxa un ampli dispositiu per a una temporada de platja segura i sostenible. Ahir dissabte i amb el lema “A Gavà, banya’t en salut”, l’Ajuntament va donar el tret de sortida a la temporada de platges, que s’allargarà fins al 13 de setembre. Una temporada marcada per la pandèmia de la COVID-19 i l’adopció de noves mesures per a un ús segur d’una platja sostenible i de qualitat, reconeguda amb els màxims distintius: la Bandera Blava, revalidada aquesta mateixa setmana; el compromís amb el segell Biosphere, la Q de Qualitat Turística i la bandera Ecoplayas.

El Prat de Llobregat

Tot i que les quatre guinguetes de platja ja estaran operatives a partir del 22 de juny aquestes hauran de tancar per a la revetlla. I és que el Pat ha estat el darrer municipi en prendre aquesta determinació tan dràstica. La Policia Local també té previst realitzar controls d’accessos per evitar qualsevol aglomeració.

platja del prat

D’altra banda, ahir dissabte 13 de juny va començar a funcionar l’autobús Platja Expres, que s’afegirà al PR3, que arriba a la platja des de dilluns passat. Ahir també es va activar el servei de salvament i socorrisme.

Viladecans

L’Ajuntament de Viladecans, d’altra banda, també tancarà les seves platges la revella de Sant Joan amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i com a efecte dominó a la decisió dels altres municipis veïns.

D’altra banda, les platges de Viladecans també comptaran aquest estiu amb un nou servei d'informació i vigilància per garantir les condicions de seguretat sanitària en el context de pandèmia provocada per la COVID-19. Un equip d’agents informadors controlaran que es mantinguin les normes de prevenció d'infecció, com l'aforament per garantir el distanciament social. La temporada de bany s'iniciarà el dia 15 de juny i es tancarà el 15 de setembre. Les platges de la Murtra i de la Pineda oferiran els serveis de xiringuito o guingueta, lavabos, socorristes, aparcament, atenció de primers auxilis, neteja o accés mitjançant transport públic, amb la novetat de la gratuïtat durant els caps de setmana de l’autobús que va al mar des del nucli urbà de Viladecans (línia VB4). Les altres dues platges de Viladecans, Remolar i Cal Francès, restaran tancades per al bany, atès que encara estan afectades pels danys causats pel temporal Glòria a finals d’hivern i que són un entorn natural protegit.

Ptatja de Viladecans 1

Pel que fa a la mobilitat, una de les principals mesures és l’aposta de l’Ajuntament per la gratuïtat del Vilabús VB4, l’autobús a la platja, tots els caps de setmana, quan hi ha una major afluència al litoral. El VB4 està en servei els mesos de juliol i agost i la primera quinzena de setembre, amb un servei per hora i sentit entre les 10 i les 20.30 hores.

Redacció / Foto: Ajuntaments-Arxiu