Càritas Diocesana va atendre 2.986 famílies el 2019 al Baix Llobregat

Imprimeix

L’entitat de Sant Feliu de Llobregat, que opera al Baix Llobregat, Alta Penedès, Garraf i part de l’Anoia, va augmentar un 35% les ajudes bàsiques a causa de la crisi sanitària de la COVID-19

Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat ha incrementat un 35% el pressupost destinat a les necessitats bàsiques a les comarques del Baix Llobregat, l'Alt Penedès, el Garraf i part de l'Anoia. L'augment és a causa de la crisi sanitària de la COVID-19, que ha disparat les dificultats de nombroses famílies per afrontar les despeses d'alimentació, medicaments i habitatge. Així, s'han incrementat els serveis d'entrega d'aliments als diferents punts que Càritas té a les parròquies, així com també s'han distribuït targetes moneder, ajudes econòmiques i s'han ofert serveis d'acollida. L'entitat ha publicat aquestes dades coincidint amb la presentació de la memòria d'activitat del 2019, un any en què va atendre 5.000 llars, amb 14.000 persones beneficiàries.

Sant Sadurni 2

Per comarques

Al Baix Llobregat l'any passat es van ajudar 2.986 llars, al Garraf en van ser 1.153 i a l'Alt Penedès, 995. A la petita part l'Anoia que depèn de Càritas de Sant Feliu de Llobregat hi va haver 105 llars ateses durant el 2019.

Es tracta de dades similars a les del 2018, de manera que des de Càritas conclouen que es consolida "una societat a dues velocitats", en què un gruix important s'ha recuperat de la crisi del 2007 mentre una altra part ha esgotat tots els seus recursos.

La precarietat laboral i el preu de l'habitatge segueixen sent els principals esculls amb què es troben les persones i les famílies que s'apropen a Càritas, destaca l'entitat. Unes dificultats que es veuen agreujades en el cas de les llars on hi ha menors a càrrec, les quals representen un 67% del total.Al mateix temps, des de Càritas asseguren que s'està confirmant una "feminització" de la pobresa i una permanent vulneració de drets de les persones migrants.

Redacció / Fotos: Càritas Diocesana de Sant Feliu