La Cooperativa Agrícola del Prat salva la collita de carxofa

Imprimeix

La implicació de la ciutadania amb la campanya #MengemCarxofa ha estat determinant

La Cooperativa Agrícola del Prat, que aplega prop d’una trentena de cooperativistes productors, ha posat en el mercat més de 340 tones de Carxofa Prat al llarg de la temporada d’aquesta verdura, que es va iniciar a l’octubre i ha acabat aquest mes de maig. Aquestes dades corresponen només a les tones servides per Cooperativa a Mercabarna. Les famílies pageses del Prat també han distribuït d’altres tones de Carxofa Prat a les seves agrobotigues i al Mercat de Pagès, de venda directa al consumidor.

EVyJ1vcWAAAj5E

La Cooperativa Agrícola del Prat vol agrair a la ciutadania, a través d’un comunicat, la implicació en el consum de Carxofa Prat arrel de la crida realitzada per l’entitat i les famílies pageses del Prat, davant la difícil situació que es va generar com a conseqüència del tancament, en plena temporada, de la restauració. La campanya #MengemCarxofa, creada per la Cooperativa Agrícola del Prat i amplificada per l’Ajuntament del Prat de Llobregat i entitats com Espigoladors, ha conscienciat la ciutadania sobre la importància de menjar carxofa Prat i reconèixer la tasca de l’agricultura periurbana del Parc Agrari del Baix Llobregat.

EZChN xXsAIbps3

El Parc Agrari del Baix Llobregat és considerada una infraestructura productiva d’aliments que en moments de crisi com l’actual demostra la seva importància estratègica. Tanmateix, la Cooperativa Agrícola del Prat recorda que moltes famílies pageses disposen de botigues on també subministren productes de collita pròpia i de temporada, garantint la seva obertura i atenció a la ciutadania: “Som els teus veïns, productors d’aliments pels veïns del costat."

EXUQrQXXsAIlncO

La Cooperativa continua treballant per tal de nodrir la ciutadania de l’Àrea Metropolitana del Prat amb producte fresc i de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat. Les famílies pageses segueixen fent un esforç per garantir que tots aquests productes bàsics no hi faltin a cap establiment de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Actualment, la pagesia del Prat treballa amb les collites de melons i síndries del Prat, marcats per una qualitat especial i única.

Redacció / Fotos: Cooperativa Agrícola del Prat