Comencen els treballs per reparar un tram de la carretera BV-2041

Imprimeix

La principal via de comunicació de Begues té restriccions de trànsit pels desperfectes causats per una esllavissada a finals d’abril

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat els treballs de reparació del tram de la carretera BV-2041, a Begues, afectat per una esllavissada arran de les pluges caigudes a finals de l’abril passat. Les obres compten amb un pressupost de prop de 300.000 euros i un termini d’execució de tres mesos. Aquesta actuació permetrà restablir totalment la circulació total a la principal via de comunicació del municipi, que actualment té tancat un dels dos carrils al trànsit.

EWMCQzzUwAIzfyT

Els treballs que ara comencen abasten un tram d’uns tres quilòmetres –entre els quilòmetres 5,5 i 8– i comprenen tres punts d’actuació, amb tasques, segons cada cas, com: sanejament i reperfilat del talús; col·locació de malla metàl·lica de triple torsió i de geomalla; instal·lació de malla reforçada amb cables d’acer i ancoratges; tasques de neteja i restitució de barreres de seguretat.

Solucions estructurals

Un cop finalitzada aquesta actuació, el Departament de Territori i Sostenibilitat avaluarà si són necessàries altres accions a la BV-2041, via que comunica Begues i Gavà i on s’han dut a terme diverses obres de millora de la seguretat viària en els últims anys.

998d986f da33 435c 9e91 ca021ff75b06

Paral·lelament, el Departament inclourà una anàlisi detallada dels talussos de la carretera i, en funció de les conclusions, l’execució l’any vinent de solucions més estructurals, en el marc del contracte de conservació d’actius geotècnics de la xarxa viària de la seva titularitat.

Redacció / Fotos: Departament de Territori i Sostenibilitat