El Baix Llobregat continuarà a la Fase 2 la propera setmana

Imprimeix

La comarca no manté l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic i no pot pujar d'esglaó en el desconfinament

El PROCICAT, a mitjançant el Departament de Salut, proposa que a partir de dilluns vinent, 15 de juny, la ciutat de Barcelona i les Metropolitana Sud (Baix Llobregat) i Nord continuïn a la Fase 2, juntament amb les àrees de gestió assistencial Penedès i el Garraf que ahir es van integrar dins aquesta zona per una qüestió de mobilitat. La proposta l’ha va aprovar ahir a la tarda el PROCICAT i els informes s’han enviat al Govern espanyol. D’altra banda, la proposta indica que les regions sanitàries de Girona i Catalunya Central passin a la Fase 3 del desconfinament, mentre que el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran seguirien a la Fase 3.

64963311 db6c 4b0a b11e 142dbc76877b

20200408101835 mascarilla coronavirus ma foto610x342

L’avançament d’una fase a una altra de qualsevol territori es basa en la conjunció de múltiples factors. D’una banda, es continua constatant que es manté l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic –bàsicament, la incidència de nous casos i la taxa reproductiva efectiva-. Factors que, ara per ara, el Baix Llobregat no compleix. D’altra banda, l’impuls donat a l’atenció primària per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb la disposició de proves PCR també contribueix a considerar que és el moment per a fer aquest nou pas de fase.

Redacció / Fotos: NF-TD