Més oferta de transport públic metropolità amb l’entrada de la Fase 2

Pràcticament serà del 100% després de la recuperació de la demanda

Amb l’entrada a l’àrea metropolitana de Barcelona de la Fase 2 del desconfinament a aquest dilluns s’amplia l’oferta de transport públic, que arribarà gairebé el 100% en els diferents serveis que ofereix.

Parada AMB 1080x675

Segons informa l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), el transport públic funcionarà al màxim de la seva capacitat en hores punta i la mitjana es mantindrà per sobre el 80% en la majoria de casos. Els desplaçaments se seguiran produint dins de les regions sanitàries i no entre elles, excepte en aquells casos que estigui autoritzat. En les dues darreres setmanes, ja s’ha produït una recuperació de la demanda.

unnamed 1 metro canvidalet

780 008 3938556 8de14d92d6d483ff5e1fc0c68b9b442d

Per operadors, a partir de la setmana que ve, TMB oferirà el 100% del servei de metro i del 80% al bus, amb puntes del 85% en hora punta en línies d’altes prestacions. A FGC, es mantindrà el 100% en les hores punta en les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia i en el 80% durant la resta del dia.

unnamed trambaix si

D’altra banda, a Rodalies, l’oferta també serà del 100% en les principals línies, com l’R1, l’R2 i l’R4. A més, l’R3 recuperarà el seu servei habitual excepte en un dels set serveis per sentit que enllacen Barcelona amb Puigcerdà i es mantindrà la supressió a l’R7 entre Sant Andreu Arenal i Cerdanyola Universitat. A l’R8, l’oferta continuarà al 50%. Al TRAM, l’oferta serà del 80% de mitjana al Trambesòs i del 90% al Trambaix amb un 100% en hora punta al matí.

maxresdefault rodalies

unnamed 2 bus metro

El bus metropolità de l’AMB oferirà un 85% del seu servi de mitjana, amb valors de 88% en hora punta i de 55% a la xarxa nocturna Nitbus. Quant als busos interurbans, l’oferta serà del 80% de mitjana i del 50% a la xarxa de bus nocturn, mentre que el bus de l’AMTU serà d’entre el 80% i el 100%, en funció del municipi.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix