Desfasament total a Castelldefels

Imprimeix

Milers de persones es llancen al carrer incomplint les normes de prevenció davant la COVID-19 en una de les zones amb més activitat nocturna del municipi

Castelldefels sembla que s’ha avançat a la Fase 2 del desconfinament i, fins i tot, ja hagi superat la Fase 3. Això és el que es va posar en relleu ahir al vespre en una de les zones amb més activitat nocturna del municipi, el barri de Lluminetes. Milers de persones es van llançar al carrer i van omplir els carrers a la recerca de diversió i passar una bona estona amb amics i familiars desobeint la normativa establerta pel Ministeri de Sanidad i del Departament de Salut de la Generalitat (el municipi baixllobregatí encara està sotmès ala normativa de la Fase 1).

Establiments d’oci de la zona de platja plens de gom a gom sense tenir en compte la prohibició d’accés al local, terrasses sense guardar la més mínima distància de seguretat o les escasses persones que utilitzaven les mascaretes de protecció són algunes irregularitats que es va poder veure aquest dissabte al vespre.

I a tot això, només un parell d’agents de la Policia Local de Castelldefels per vigilar el desenfrè. Naturalment, sense cap capacitat operativa i de control davant el ‘tsunami’ de persones que hi havia en aquell moment. “Hi ha hagut una falta de prevenció per part del consistori, però el més increïble era el comportament de la gent”, explica un testimoni.

‘Botellons’ i guinguetes de platja

També es va poder constatar la presència de nombrosos grups de persones a la platja sense mascareta fent ‘botellons’ a més de incomplir les normes sanitàries -deixant la brossa generada a qualsevol lloc-. A més, les guinguetes d’estiu, funcionant al cent per cent, amb cambrers sense mascareta i en un espai molt reduït fent un servei sense cap mena de seguretat.

IMG 20200607 WA0005

IMG 20200607 WA0003

IMG 20200607 WA0004

Contagi

L’incompliment de les normes per evitar el contagi de la COVID-19 ha fet que d’aquesta zona, així com altres properes també amb una important activitat nocturna, sigui un focus directe de contagi posant en perill centenars de persones.

Captura de pantalla 2020 06 07 a las 12.37.43

A més, el fet que molts municipis veïns a Castelldefels compleixin amb més rigor les normes en els seus establiments comercials i d’hostaleria sembla que hagi provocat un efecte crida perquè moltes persones es desplacin a altres poblacions com Castelldefels que deixen al descobert una manca d’un control més estricte. 

L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) continua detallant la situació actual de la crisi sanitària per la COVID-19 al Baix Llobregat. Fins avui -7 de juny- hi ha hagut un total de 354 casos positius a Castelldefels, que confirma que la trajectòria lineal continua en ascens. Es tracta de casos confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR). Els casos sospitosos són 2.625 persones amb la possibilitat d’estar infectades pel virus (presenten símptomes i un professional facultatiu classifica com a possible cas). La taxa crua de positius per 10.000 habitants és de 52,83, mentre que la taxa estandarditzada s’eleva a 60,32. La població és de 67.004 habitants. Les dades que es mostren són aquelles que s'ha pogut identificar la seva zona de residència segons consta en la targeta sanitària.

Redacció / Fotos i Vídeos: LPdB