El Baix Llobregat passarà a la Fase 2 el proper dilluns

AQuAS alerta que els casos positius per COVID-19 es mantenen a l’alça i el perill de contagi encara és molt important

Barcelona i àrea metropolitana nord i sud –unificades en una sola regió en la qual s’inclou el Baix Llobregat- i Lleida passaran a la Fase 2 dilluns que ve. El Ministeri de Sanitat ha acceptat íntegrament la petició de Salut tot i que les darreres dades facilitades per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunyua (AQuAS) indiquen que els casos positius per coronavirus es mantenen a l’alça a tot el nostre territori.

imatge de leix comercial de lleida en el primer dissabte de la fase 1 5eca51fff1a2c

Fins avui -6 de juny- hi ha hagut un total de 7.657 casos positius a la comarca (187 casos més que el passat dissabte 30 de maig). Es tracta de casos confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR). Els casos sospitosos són 30.861 persones amb la possibilitat d’estar infectades pel virus (presenten símptomes i un professional facultatiu classifica com a possible cas). És a dir, 2.941 més que el darrer dissabte. La taxa crua de positius per 10.000 habitants és de 92,70, mentre que la taxa estandarditzada s’eleva a 98,06. Cal recordar que la població és de 825.963 habitants. Les dades que es mostren són aquelles que s'ha pogut identificar la seva zona de residència segons consta en la targeta sanitària.

afectats coro disabte

Què es podrà fer?

Repassem les activitats permeses, que s’amplien, i impliquen relació entre persones que no formen part del mateix grup de convivència, sempre que es respectin les mesures de seguretat i higiene, com la distància mínima de seguretat de dos metres i la neteja de mans.

 • Mobilitat. Circulació per la unitat territorial de referència en grups d’un màxim de 15 persones. No es pot sortir de la teva àrea sanitària, excepte per causes justificades o de força major, que inclouen els desplaçaments als centres de treball per motius laborals, professionals o empresarials, l’assistència sanitària, la cura o atenció de persones amb necessitats i el retorn al domicili.
 • S’eliminen franges horàries dels nens, que ara podran sortir tants cops com vulguin, durant tot el dia i s’elimina el límit d’un quilòmetre de distància.

images imprimir nens

 • S’eliminen franges per a la pràctica esportiva i passejar, tot i que es mantenen per a col·lectius vulnerables, com ara la gent gran. L’esport no professional es permetrà a qualsevol franja per a les persones de fins a 70 anys, excepte entre les 10 h i les 12 h i entre les 19 h i les 20 h. Els passejos i l’esport es podran fer més enllà del propi municipi.
 • Vetlles en tanatoris amb un límit màxim de 25 persones a l’aire lliure i 15 en espais tancats.
 • Llocs de culte. S’hi permet l’assistència sense superar un 50 % de l’aforament màxim.
 • Casaments en instal·lacions públiques o privades sense superar el 50 % de l’aforament i amb un màxim de 100 persones a l’aire lliure o 50 en espais tancats.
 • Turisme actiu i de natura en grups de fins a 20 persones, preferentment reservant les activitats amb cita prèvia.

101644729 3441339869227488 6643407073595883520 o

 • Platges. Es podrà anar a la platja per banyar-se sense franges horàries, tot i que hi haurà controls d’accés i aforament. Es permetrà utilitzar les dutxes de forma individual. També es permetrà fer esport si no hi ha contacte físic.

EZP NW4XQAEHV6z

 • Piscines. Podran obrir al públic les piscines recreatives amb un aforament màxim del 30% i amb cita prèvia. En cas que no es pugui mantenir la distància de seguretat de dos metres entre usuaris se’n reduirà l’aforament. Es recordaran les normes d’higiene als usuaris a través de cartells i missatges de megafonia. S’hauran de netejar i desinfectar elements que impliquin el contacte entre usuaris, com els armariets o les farmacioles. També es desinfectaran almenys tres cops al dia les superfícies de contacte que impliquen el contacte freqüent de les mans, com els poms i baranes. S’establirà una distribució espacial dels usuaris a través de senyals a terra, on també hauran de col·locar-se els elements d’ús personal com les tovalloles. No es podran utilitzar les dutxes dels vestidors ni les fonts d’aigua.
 • Obertura de locals i comerços minoristes sense superar un 40% de l’aforament amb horari d’atenció prioritari per a persones majors de 65 anys. Hauran de garantir una distància mínima de 2 metres entre clients o, en cas que no sigui possible, permetre la presència només d’un sol consumidor. Les accions comercials o de promoció, com les rebaixes, hauran d’incloure mesures per evitar aglomeracions.

84149688 3439458336082308 5913764465844682752 o

 • Mercats al carrer. Limitació a un terç dels llocs habituals autoritzats, i control de l’afluència dels clients per garantir la distància de 2 metres. Els productes no podran ser manipulats pels consumidors.

101470635 3443836642311144 8106012054004957184 o

 • Centres comercials. Podran obrir al públic limitant l’aforament al 30% a les zones comunes i al 40% als locals comercials. No es podran utilitzar les zones recreatives com les àrees infantils o les zones de descans. El personal del centre comercial controlarà els lavabos i sales de lactància comunes garantint-ne la neteja segons la normativa establerta. A l’aparcament es fomentarà el pagament per mitjans electrònics.

anecblau 41

 • Hostaleria i restauració, excepte discoteques i bars d’oci nocturn. Podran obrir al públic per al consum dins del local i sense superar el 40% de l’aforament. El consum dins del local s’haurà de fer assegut a una taula o grup de taules i, preferentment, amb reserva prèvia. No es permetrà l’autoservei a la barra per part del client. Es permet encarregar menjar per emportar al local. Les terrasses a l’aire lliure tindran una limitació del 50% de les taules sense superar l’ocupació màxima de 10 persones. Entre un client i el següent es procedirà a la desinfecció de les taules, cadires i superfícies de contacte de les terrasses. Es fomentarà el pagament amb targeta i s’evitarà l’ús de cartes de menú d’ús comú.

100676179 3433228243371984 6294345722716225536 o

 • Segones residències, només s’hi podrà anar si aquesta està dins de la mateixa àrea sanitària d’on es viu (al Baix Llobregat només a la comarca, de moment).
 • Congressos, reunions de negocis i conferències i obertura de les instal·lacions que acullin aquestes activitats, com fires i pavellons.
 • Visites amb cita prèvia a residents d’habitatges tutelats i centres residencials de persones amb discapacitat. En el cas de les residències de gent gran les trobades es faran preferentment en casos excepcionals, com el final de la vida o l’alleujament per la situació de salut del resident.
 • Biblioteques, sales d’exposició i monuments. No podran superar un terç de l’aforament. L’àrea de recepció de visitants inclourà elements i barreres físiques de protecció. S’instal·laran cartells amb normes i recomanacions per evitar aglomeracions de visitants. Les àrees d’accés públic es sotmetran a una neteja i desinfecció selectiva i s’exclourà aquelles on no es puguin aplicar aquestes mesures. No es podran utilitzar elements comuns d’ús tàctil, com les audioguies o els fulls informatius de mà.

unnamed biblioteca

 • Biblioteques. Els espais de consulta, els ordinadors i els catàlegs s’hauran de desinfectar després de cada ús. Les sales infantils romandran tancades.
 • Sales d’exposicions. No es podran celebrar inauguracions que puguin suposar l’aglomeració de persones en espais tancats. Pel muntatge i desmuntatge d’exposicions temporals s’evitarà la confluència de treballadors de diferents especialitats.
 • Monuments. No es podran organitzar activitats culturals diferents a les visites. Només es permetran les visites individuals o de persones convivents. Als recintes religiosos de culte o ocupats per comunitats religioses es determinaran recorreguts obligatoris per separar les circulacions de persones.
 • Cinemes, teatres i auditoris podran reprendre l’activitat sense superar un terç de l’aforament i amb butaques reservades prèviament. La resta de locals destinats a actes i espectacles culturals no podran reunir més de 50 persones en espais tancats. En el cas d’activitats a l’aire lliure, el públic haurà de restar assegut i no es podrà superar un terç de l’aforament ni reunir més de 400 persones. Es permetran els serveis complementaris com la botiga o la cafeteria.
 • Activitats esportives. Hauran de complir sempre les mesures de prevenció i higiene establertes per les autoritats. Els esportistes no podran compartir cap material d’ús individual i, en cas que no sigui possible, s’haurà de desinfectar després de cada ús. També es netejarà i desinfectaran les instal·lacions.

51655bf9 0d81 4cc7 8d09 2fd0a1ba2efe

 • Els esportistes integrats en clubs que participin a lligues no professionals podran fer un entrenament bàsic de forma individual als centres d’entrenament.
 • Els clubs esportius professionals i les societats anònimes esportives podran dirigir entrenaments a la fase prèvia de la competició amb grups de diversos esportistes amb un màxim de 14 persones. Les tasques d’entrenament es faran en torns sempre que sigui possible, sense superar el 50 % de la capacitat de la instal·lació. Es permet l’ús dels vestidors. Les reunions tècniques de treball no podran superar un màxim de 15 participants. Els mitjans de comunicació no podran assistir a les reunions d’entrenament.
 • Represa de la competició de les lligues professionals. En el cas del futbol està previst pel 8 de juny. Es farà a porta tancada i sense públic. Es permetrà l’entrada dels mitjans de comunicació per la retransmissió de la competició. El Consell Superior d’Esports determinarà, abans de l’inici de la competició, el nombre de persones que poden accedir a estadis i pavellons.

EZk7QMtWAAYnYCI

 • Instal·lacions cobertes. La competició es farà sense públic i a porta tancada. Hi podran accedir els esportistes d’alt nivell, d’alt rendiment, professionals federats, àrbitres o jutges i personal tècnic federat. Es respectarà el límit del 30 % de l’aforament. L’esportista només podrà accedir-hi amb un entrenador quan sigui necessari, excepte en el cas de les persones menors o amb discapacitat, que ho podran fer amb el seu acompanyant.

Redacció / Fotos: Particulars-Ajuntaments

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Entrevistes

Kiko Amat

Kiko Amat: "M'interessa pintar la bellesa dins de l'horror i la lletgesa

L'escriptor nascut a Sant Boi de Llobregat descriu un món de violència amb ultres de la perifèria i extraradi de Barcelona
1490

Reportatges

Nou hospital a Esplugues de Llobregat

El Baix Llobregat tindrà un nou hospital a Esplugues

Tindrà una superfície d’uns 40.000 metres quadrats, s’obrirà el 2023, Vithas invertirà 60 milions d'euros i està cridat a ser un dels centres…
3492

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2015 Mediabaix. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix