La majoria de ciutats no obriran les escoles bressol municipals dilluns

Imprimeix

Un dels factor fonamentals és, segons els consistoris, la manca de demanda per part de les families i treballen amb l’objectiu de reobrir al juliol

Cornellà, Viladecans, Sant Boi, Sant Andreu de la Barca, Sant Joan Despí, Esplugues, El Prat o Sant Climent de Llobregat  són alguns dels municipis del Baix Llobregat que no reobriran les escoles bressol municipals dilluns vinent quan està previst que l'Àrea Metropolitana passi a la Fase 2 de la desescalada. En general, els municipis justifiquen la decisió per la manca de demanda per part de les famílies i treballen amb l'objectiu de reobrir al juliol.

534 ESCOLABRESSOL ROSADELSVENTS2

Per contra, Martorell, que ha optat per agrupar els alumnes en una de les seves tres escoles bressol "davant la baixa demanda", i Begues són dels municipis que sí han optat per reprendre l'activitat a les seves escoles bressol.

llar d infants 01 ok

Molts municipis consideren que amb un horari de 9 del matí a una del migdia i sense menjador és difícil que la reobertura de les escoles bressol ajudi les famílies. "Amb aquest horari contribuiríem poc a la conciliació familiar", asseguren. Tot i que no reobriran dilluns, alguns municipis asseguren tenir-ho tot a punt per si les famílies demanen la reobertura de les escoles bressol. És el cas d'Esplugues de Llobregat, per exemple. D'altres, com Castelldefels, no podran obrir dilluns mateix però esperen fer-ho el dia 10 de juny.

Redacció / Fotos: Ajuntaments (Arxiu)