Demanen una investigació de la residència Onze de Setembre del Prat

Imprimeix

L’Ajuntament ha aprovat una moció per sol·licitar a la Generalitat un informe per la forta afectació de la COVID-19 entre les persones grans usuàries del centre

El Ple municipal del Prat de Llobregat ha aprovat per unanimitat una moció per sol·licitar a la Generalitat de Catalunya un informe de gestió de la Residència Onze de Setembre, per la forta afectació de la COVID-19 entre les persones grans usuàries del centre. L’Ajuntament valorarà les accions oportunes a prendre, també en l’àmbit legal, quan rebi l’informe que sol·licitarà al govern català.

minut silenci 0

La moció original era del grup municipal de Ciutadans, però ha estat esmenada durant el Ple. A proposta d’El Prat En Comú, s’ha incorporat a la moció una crítica a l’actual model de gestió de les residències que depenen de la Generalitat de Catalunya, per les deficiències assistencials a les persones grans que ha evidenciat l’atenció que han rebut durant pandèmia sanitària pel coronavirus.

La moció demanda que la gestió de les residències deixi de basar-se en criteris economistes i que prioritzi donar una atenció pública de qualitat a la gent gran. El propi grup de C’s, que ha presentat l’esmena, també ha incorporat modificacions per precisar els aspectes que hauria d’esclarir l’informe que se sol·liciti a la Generalitat.

11setembre

Radiografia

Segons fonts municipals, la titularitat de la residència és l'Institut Català d’Assistència i Serveis Socials del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Està gestionada per l'entitat Pere Mata Social. Disposa de 90 places de residència assistida i 24 de centre de dia.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. El Prat de Llobregat