La presó de Can Brians extrema les mesures de control dels seus accessos

Justícia ha invertit en càmeres i pistoles tèrmiques per evitar l'entrada de visitants amb febre als centres penitenciaris i de justícia juvenil per mitigar el contagi de la COVID-19

Els centres penitenciaris i de justícia juvenil extremen les mesures de control als accessos de visitants. La recuperació gradual de les 32.000 visites mensuals al conjunt dels equipaments, especialment els vis a vis, obliga les presons, entre els quals es troba Can Brians a Sant Esteve Sesrovires, a establir controls de temperatura per evitar l’entrada de persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19 i limitar-ne el contagi entre la població reclusa i els professionals penitenciaris.

BIG 502331610060420 02

Els vis a vis, suspesos a totes les presons des del 13 de març, són les comunicacions que impliquen contacte directe entre les persones internes i les que les van a veure. Es tracta de les visites íntimes, amb les parelles sentimentals; les familiars, amb fins a quatre persones; i les de convivència, amb la parella i els fills i filles de fins a 10 anys.

Control de temperatura

El sistema de seguretat de control de temperatura ja funciona a tots els centres i s’hi sotmeten els familiars i amics que visiten els presos a través dels locutoris de vidre. Els treballadors dels accessos i les entrades de mercaderies fan aquests controls a distància, amb càmeres i pistoles tèrmiques que garanteixen la seva seguretat.

5f74e168 c67f 4e88 b95f 5dd9ea762550

62a14681 ed33 4850 99de 8ded0b878ba3

La tecnologia termogràfica és innòcua per a les persones que passen aquest cribratge. A més, el sistema protegeix la privacitat de qui se sotmet al control. No mostra detalls i només identifica punts d’interès tèrmic. En el moment de l’accés, quan l’equip detecta una temperatura anòmala en el visitant, activa automàticament un avís visible a través d’un monitor. D’aquesta manera, els treballadors del control n’impedeixen l’entrada i deriven el cas al personal sanitari, que és qui, en última instància, permet o denega l’accés a la presó.

Balanç

En aquests moments, 88 interns han donat positiu per coronavirus. N’hi ha 76 de donats d’alta. De la resta; 3, romanen al seu domicili en aplicació de l’article 86.4, 8, a la infermeria del Centre Penitenciari Brians 1 i 1 a la infermeria del Centre Penitenciari Mas d’Enric. També s’han confirmat 158 casos positius de coronavirus entre els funcionaris, dels quals 52 ja han estat donats d’alta.

Captura de pantalla 2020 06 04 a las 12.04.59

Aquests nous positius es detecten gràcies al programa de proves massives anomenat Orfeu, que inclou proves diagnòstiques per a tots els presos i professionals penitenciaris. Les proves massives responen a l'especificitat d'un entorn residencial i professional tancat. La iniciativa de Salut i Justícia respon a la necessitat de protegir la salut de totes les persones de l'entorn penitenciari amb tots els recursos disponibles.

Redacció / Fotos: Dep. Justicia

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix