No canvia la tendència i augmenten els casos per coronavirus al Baix

Imprimeix

Respecte a la passada setmana ha pujat en 455 casos positius (+6,4%) i 4.777 sospitosos (+19,7%) malgrat que Salut ha anunciat que la comarca podria passar a la Fase 2 el proper dilluns

Les xifres de coronavirus a la comarca continuen augmentant. L’evidència està en el fet que la comarca no ha aconseguit pujar un esglaó en el desconfinament i continuarà aquesta setmana en la Fase 1 tot i la unificació de les regions sanitàries.

L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) continua detallant la situació actual de la crisi sanitària per la COVID-19 al Baix Llobregat. Fins avui -2 de juny- hi ha hagut un total de 7.527 casos positius per coronavirus (dimarts 26 de maig la xifra era de 7.072). Per tant, en els darrers set dies s’ha acumulat 455 nous positius (+6,4%). Es tracta de casos confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR). D’altra banda, els casos sospitosos també continuen en ascens i ja s’han comptabilitzat 28.984 persones amb la possibilitat d’estar infectades pel virus (24.207 el passat 26 de maig) que presenten símptomes i un professional facultatiu classifica com a possible cas. L’ascens ha estat de 4.777 persones (+19,7%).

images

La taxa crua de positius per 10.000 habitants se situa en 91,13 (85,62, 26 de maig) i la taxa estandarditzada de positius per 10.000 habitants és de 96,44 (90,92, 26 de maig). Cal recordar que el territori compta, actualment, amb un total de 825.963 habitants. Les dades que es mostren són aquelles que s'ha pogut identificar la seva zona de residència segons consta en la targeta sanitària.

Defuncions

D’altra banda, fins avui 2 de juny hi ha hagut un total de 1.424 morts causades pel virus (vuit més que la setmana passada)La Taxa crua de defuncions per 10.000 habitants puja fins als 17,24 mentre que la taxa estandarditzada per 10.000 habitants també puja fins als 19,77.

Canvi a la Fase 2

Tanmateix, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya proposa que dilluns vinent, 8 de juny, la regió sanitària de la ciutat de Barcelona i les regions Metropolitana Sud (Baix Llobregat) i Nord passin a Fase 2 del desconfinament. Una proposta malgrat l’augment de casos positius per coronavirus.

EZcgduIXQAAtz1n mapa

L’avançament d’una fase a una altra de qualsevol territori es basa en la conjunció de múltiples factors, segons Salut. D’una banda, es continua constatant que es manté l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic –bàsicament, la incidència de nous casos i la taxa reproductiva efectiva. D’una altra, l’impuls donat a l’atenció primària per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb la disposició de proves PCR també contribueix a considerar que és el moment de fer aquest nou pas.

fernando simon el 1 de junio

Fernando Simón, director del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, ha anunciat que “si les coses van bé es podria entrar a la Fase 2 la propera setmana.”

PER MUNICIPIS (clica aquí)

Redacció / Foto: Arxiu