Noves mesures de descentralització dels CAPs al Baix Llobregat Centre

Imprimeix

L’objectiu és promocionar la proactivitat amb el contacte telemàtic i fer l’atenció presencial pels casos que ho requereixin segons criteri clínic i emergències

A partir del dia 1 de juny s’inicia la descentralització de l'activitat presencial als CAP del territori de la zona del Baix Llobregat Centre, amb la prioritat d'oferir centres de salut segurs i una atenció amb seguretat. La situació de crisi sanitària de la COVID-19 ha obligat a tot el sistema sanitari i especialment a l’atenció primària a adaptar-se per donar resposta a la nova situació. En aquest nou escenari, es prioritzarà l’atenció i seguiment dels pacients de manera proactiva des dels CAPs, es potencien les fórmules d’atenció telemàtiques i es demana a la ciutadania que només vagi presencialment als CAPs si és realment necessari i els ho ha indicat un professional sanitari.

1200 15626006511 11 of 20

D’ara endavant, per a una atenció segura i de qualitat, cal que la població es comuniqui primer amb el seu CAP de referència.

Captura de pantalla 2020 05 29 a las 17.20.21

Com contactar amb el CAP per gestionar la petició?

Per a urgències sanitàries:

Per a altres informacions:

En cas que els professionals sanitaris recomanin als pacients i usuaris una atenció presencial, cal seguir les següents recomanacions i mesures de seguretat especials:

Un paper clau

Durant la pandèmia, l’atenció primària, que s’ha vist obligada a concentrar l’activitat assistencial en determinats CAP, ha tingut un paper determinant i clau. S’ha fet l’atenció i el seguiment de més del 80% dels infectats per la COVID-19, s’han atès les situacions d’urgència i emergència relacionades amb els casos de coronavirus i aquelles situacions no demorables. Així mateix, s’ha realitzat l’atenció domiciliària, el seguiment telefònic i s’ha donat un suport molt important a l’atenció residencial, als hospitals del territori, a centres sociosanitaris i l’assistència als hotels salut. En total, s’han realitzat des de l’atenció primària més de 17.000 PCR a l’àmbit dels professionals sanitaris, professionals de residències i residents.

Captura de pantalla 2020 05 29 a las 16.44.42

Ara mateix, amb la reducció del nombre de nous casos, l’atenció primària segueix sent àmbit d’atenció essencial, donant continuïtat al seguiment de nous casos, amb possibilitat de diagnòstic amb PCR en casos simptomàtics i contactes; amb el seguiment dels pacients crònics, en l’atenció domiciliària, l’atenció a les urgències i emergències i continua el suport als centres residencials.

Escenari descentralització activitat presencial Territori Baix Llobregat Centre

Cornellà de Llobregat

CAP Martí i Julià. De dilluns a divendres de 8h a 20h. Nits, caps de setmana i festius CUAP Sant Ildefons.

MARTI I JULIA

CAP Sant Ildefons. De dilluns a divendres de 8h a 20h. Nits, caps de setmana i festius CUAP Sant Ildefons.

CAP Cornellà (Gavarra). De dilluns a divendres de 8h a 20h. Temporalment l’atenció pediàtrica estarà centralitzada al CAP Marti i Julià. Nits, caps de setmana i festius CUAP Sant Ildefons.

CAP Can Moritz (Jaume Soler). De dilluns a divendres de 8h a 20h. Temporalment l’atenció pediàtrica estarà centralitzada al CAP Sant Ildefons. Nits, caps de setmana i festius CUAP Sant Ildefons.

CL Font Santa. De dilluns a divendres de 8h a 20h al CAP Martí i Julià. Nits, caps de setmana i festius CUAP Sant Ildefons.

CL Almeda. De dilluns a divendres de 8h a 20h al CAP Martí i Julià. Nits, caps de setmana i festius CUAP Sant Ildefons.

Esplugues de Llobregat

CAP Bòbila (Can Vidalet). De dilluns a divendres de 8h a 20h. Nits, caps de setmana i festius CUAP Sant Ildefons.

CAP Lluís Millet. De dilluns a divendres de 8h a 20h. Nits, caps de setmana i festius CUAP Sant Ildefons

Molins de Rei

CAP La Granja. De dilluns a diumenge de 8h a 20h. Fora d’aquest horari CUAP Sant Ildefons.

CL El Papiol. De dilluns a diumenge de 8h a 20h al CAP La Granja. Fora d’aquest horari CUAP Sant Ildefons.

molins lagranja

Sant Feliu de Llobregat

CAP El Pla. De dilluns a divendres de 8h a 20h. De 20h a 24h i els caps de setmana i festius de 8h a 24h al CAP Rambla. Fora d’aquest horari al CUAP Sant Ildefons.

CAP Rambla. De dilluns a diumenge de 8h a 24h. Fora d’aquest horari al CUAP Sant Ildefons.

Sant Joan Despí

CAP Verdaguer. De dilluns a divendres de 8h a 20h. Nits, caps de setmana i festius CUAP Sant Ildefons.

CAP Les Planes. De dilluns a divendres de 8h a 20h. Nits, caps de setmana i festius CUAP Sant Ildefons.

Sant Just Desvern

CAP Sant Just Desvern. De dilluns a divendres de 8h a 20h. Nits, caps de setmana i festius CUAP Sant Ildefons.

Sant Boi de Llobregat

CAP Montclar. De dilluns a diumenge de 8h a 20h. Fora d’aquest horari CUAP Sant Vicenç dels Horts.

CAP Molí Nou. De dilluns a divendres de 8h a 20h. Caps de setmana i festius de 8h a 20h al CAP Montclar. Fora d’aquests horaris CUAP Sant Vicenç dels Horts.

molinou santboi

CAP Camps Blancs. De dilluns a divendres de 8h a 20h. Caps de setmana i festius de 8h a 20h al CAP Montclar. Fora d’aquests horaris CUAP Sant Vicenç dels Horts.

CAP Vinyets. De dilluns a divendres de 8h a 20h. Caps de setmana i festius de 8h a 20h al CAP Montclar. Fora d’aquests horaris CUAP Sant Vicenç dels Horts.

CL Santa Coloma de Cervelló. De dilluns a divendres de 8h a 20h al CAP Molí Nou. Nits, caps de setmana i festius al CUAP Sant Vicenç dels Horts.

CL Colònia Güell. De dilluns a divendres de 8h a 20h al CAP Molí Nou. Nits, caps de setmana i festius al CUAP Sant Vicenç dels Horts.

Sant Vicenç dels Horts

CAP Vila Vella. De dilluns a divendres de 8h a 20h. Nits, caps de setmana i festius al CUAP Sant Vicenç dels Horts.

CAP El Serral. De dilluns a divendres de 8h a 20h. Nits, caps de setmana i festius al CUAP Sant Vicenç dels Horts.

elserral svh

CL Torrelles de Llobregat. De dilluns a divendres de 8h a 20h al CAP Vila Vella. Nits, caps de setmana i festius CUAP Sant Vicenç dels Horts.

Vallirana

CAP Vallirana. De dilluns a divendres de 8h a 20h. Nits, caps de setmana i festius al CUAP Sant Vicenç dels Horts.

CAPCervello

CAP Cervelló. De dilluns a divendres de 8h a 20h al CAP Vallirana. Nits, caps de setmana i festius al CUAP Sant Vicenç dels Horts.

Corbera de Llobregat

CAP Corbera. De dilluns a divendres de 8h a 20h. Nits, caps de setmana i festius CUAP Sant Vicenç dels Horts.

CL La Palma de Cervelló. De dilluns a divendres de 8h a 20h al CAP Corbera. Nits, caps de setmana i festius al CUAP Sant Vicenç dels Horts.

 

Redacció / Fotos: Arxiu