Els municipis del litoral es preparen per a l’obertura de les seves platges

Imprimeix

Castelldefels apel·la a la responsabilitat i el sentit comú, Viladecans no obrirà l'aparcament de la platja de la Murtra fins al 15 de juny, mentre que Gavà començarà la temporada el 13 de juny i El Prat el 8 del proper mes

Els ajuntaments de Castelldefels, Gavà, Viladecans i El Prat de Llobregat es preparen per a l’obertura definitiva de les seves platges amb l’arribada de la Fase 2. Però ho faran aplicant unes condicions que garanteixin la seguretat dels seus usuaris per la crisi sanitària de la COVID-19.

Baix portada

Castelldefels

Actualment, la platja de Castelldefels bull d’activitat per tenir-ho tot a punt el pròxim 8 de juny quan, amb l’inici, presumiblement, de la Fase 2, es reobrirà al bany. Per garantir que es faci en les millors condicions, el consistori baixllobregat ha decidit, segons explica l’ACN, panells informatius a tots els accessos a la platja amb les mesures higièniques i sanitàries a seguir i reforçarà la neteja de la sorra i de tots els equipaments. Pel que fa a l’aforament, l’Ajuntament apel·la a la responsabilitat i el sentit comú dels usuaris per evitar aglomeracions.

playa de castelldefels 34110359

“Tenim una platja de 5 quilòmetres on no serà difícil deixar una separació de 2 metres”, assenyala la regidora de platges de l’Ajuntament de Castelldefels, Clara Quirante. A més, reconeix que no ha estat fàcil fins ara fer una planificació acurada d’aquesta reobertura pels continus canvis normatius de l’Estat, però que ara ja treballen amb un horitzó temporal i amb les condicions i normes “clares” per fer-ho amb garanties. La regidora explica que el consistori, conscient de la importància que la platja té per la ciutat, ha consensuat totes les mesures tant amb l’oposició com amb veïns, restauradors i comerciants.

Així, basant-se en les recomanacions incloses al BOE, el pla de reobertura inclou un seguit de mesures de prevenció. Aquí, per exemple, es recordarà als banyistes que cal posar la tovallola a un mínim de sis metres de l’aigua i a dos metres de les d’altres usuaris. Clara Quirante apunta que no tenen previst un control específic de l’aforament perquè en una platja de cinc quilòmetres de llarg i 100 metres d’ample és molt complicat arribar al col·lapse perquè, per començar, no hi ha lloc físic per aparcar tants cotxes. Aquí, apel·la a la responsabilitat i el sentit comú dels usuaris per evitar aglomeracions. “No té massa misteri. Si al carrer ens separem dos metres de la gent, doncs a la platja cal fer el mateix”, assenyala. Pel que fa a la higiene, la regidora apunta que es reforçarà tant la neteja de la sorra de la platja amb maquinària, com la de lavabos, dutxes i altres equipaments com ara l’oficina de turisme.

EZL86svX0AAFsNS

Tot i que inicialment les guinguetes estava previst que obrissin a la Fase 3, el fet que s’hagin assimilat als bars i restaurants fa que ja puguin obrir amb les limitacions d’aforament corresponent. Les quatre que són restaurants ja van obrir aquesta setmana a la Fase 1 i la resta ho faran tant bon punt estiguin muntades.

EZL9LbbXgAEjrwd

Gavà

El municipi baixllobregatí té previst començar la temporada el 13 de juny amb tots els serveis a punt, però fins ara no ha previst un pla específic per reobrir-les al bany a la Fase 2. El que sí posa en marxa un any més aquest dissabte 30 de juny i fins al mes de setembre és la zona taronja al barri marítim on entre les 9 del matí i les set de la tarda només hi podran aparcar els vehicles censats al municipi. Aquesta mesura vol dur a terme una millor gestió de la mobilitat en previsió d’una possible afluència important de vehicles a Gavà Mar.

EX9marCXQAEJIaD

Viladecans i El Prat

Pel que fa a les platges no urbanes de Viladecans i El Prat, a la primera no es podrà accedir en vehicle fins al 15 de juny quan s’obrirà el pàrquing de la platja de la Murtra. Davant el fet que només s’hi podrà accedir a peu o en bicicleta, l’Ajuntament no ha previst cap control de l’aforament a partir del 8 de juny perquè la platja té més de dos quilòmetres de longitud i és gairebé impossible que s’ompli. Si que es vigilarà a partir del dia 15 que es compleixi la distància social, ja sigui per part d’agents de la Policia Local o voluntaris de Protecció Civil.

playa murtra barcelona 4 880x583

la platja elprat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat sí té previstes una sèrie de mesures per garantir que la reobertura de la seva platja al bany es faci amb totes les mesures de seguretat a partir del 8 de juny. Per començar obrirà l’accés als vehicles a la carretera i el passeig de la Platja, actualment tancat perquè els veïns del municipi hi puguin fer esport amb seguretat i mantenint les distàncies. Anna Martin, regidora d’Acció Ambiental de l’Ajuntament del Prat, explica a l’ACN que no han compatibilitzat quina capacitat té la platja del municipi, però que com han fet en altres ocasions en moments de col·lapse a l’estiu, sempre tenen l’opció de tancar l’accés dels vehicles. Aquí, afegeix que la setmana vinent es reuniran amb l’AMB i que amb les dades de l’enquesta d’ús de la platja d’altres anys podran fer un càlcul per si cal habilitar algun altre tipus de control. Pel que fa a les guinguetes de la platja del Prat, Martin explica que obriran a finals del mes de juny.

Redacció / Fotos: Ajuntaments-Arxiu-Turisme Baix Llobregat