Dissabte s’activa la zona taronja a la platja de Gavà

Imprimeix

Comprèn 470 places i durant els caps de setmana i festius, de 9 a 19 hores, només hi poden estacionar els vehicles censats al municipi fins al 13 de setembre

L’Ajuntament de Gavà activa, a partir d’aquest dissabte, 30 de maig, la zona taronja a la platja. Aquesta mesura té per objectiu dissuadir d’agafar el cotxe, alhora que facilita als residents a Gavà aparcar al barri marítim, i es posa en marxa per dur a terme una millor gestió de la mobilitat en previsió d’una possible afluència important de vehicles a Gavà Mar.

planol zona taronja

Aquesta mesura té per objectiu dissuadir d'agafar el cotxe, alhora que facilita als residents a Gavà aparcar al barri marítim, i es posa en marxa per dur a terme una millor gestió de la mobilitat en previsió d’una possible afluència important de vehicles a Gavà Mar. La zona taronja està distribuïda als carrers de l'Ametlla, l'Escala, Palamós, Arenys, Roses, Garraf, Amposta, Palafrugell i Cunit.

Cal recordar, però, que a la Fase 1 de desescalada en què ens trobem, no estan permesos els desplaçaments en vehicle privat per anar a la platja a passejar o fer esport. I que tampoc està permès romandre a la sorra ni banyar-se.

zona taronja 2 280520

En els pròxims dies, els establiments comercials i de restauració de Gavà Mar podran oferir als seus clients autoritzacions per estacionar, en nombre i temps limitat, en les zones d'aparcament restringit

zona taronja cartell

La zona taronja s'avança al dispositiu de mobilitat sostenible que es posarà en marxa el 13 de juny, tret de sortida de la temporada de platges. Un dispositiu que afavoreix l'ús del transport públic i els trajectes a peu i en bicicleta, com a alternatives reals al vehicle privat, i que promou una major fluïdesa i pacificació dels carrers i de l'espai públic. En definitiva, cerca l'equilibri entre l'ús lúdic de la platja amb la preservació del caràcter urbà i residencial de Gavà Mar i dels seus valors ambientals.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà