L'AECC alerta que la COVID-19 està provocant una emergència en càncer

Imprimeix

L'impacte econòmic-laboral, sanitari, psicològic i científic en la població amb càncer serà de grans dimensions, segons la institució

La crisi sanitària provocada per la COVID-19 està provocant una situació d'emergència en càncer. El coronavirus està provocant un impacte econòmic-laboral, sanitari, psicològic i científic en una població que ja de per si mateixa és vulnerable. Aquesta és l'alerta que envia l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i les seus locals al Baix Llobregat a la vista de les primeres dades de demanda d'ajudes socials i de l'estudi "Malestar psicològic en pacients de càncer durant el confinament de la COVID-19".

cada 19 de octubre se celebra en todo el mundo el dia internacional del cancer de mama foto freepik

Possibles ajornaments en els tractaments, retards en les proves, conseqüències del confinament i la paralització del país per a guanyar a la COVID-19 estan provocant una emergència en càncer de la qual l'AECC alerta per estar preparats i fer-li front. Aquesta alerta, se l'ha fet arribar al Govern d'Espanya i a la Comissió per a la Reconstrucció Social i Econòmica amb l'objectiu que es tingui en compte la situació de la vulnerabilitat d'aquesta població, es dissenyin mesures ajustades a les seves necessitats i es protegeixi a les famílies amb càncer. Per a això, l'AECC s'ha posat a disposició tant del Govern com de la Comissió per ajudar en tot el necessari per a donar resposta al desafiament de les malalties oncològiques després de la COVID-19.

Redacció / Fotos: Arxiu