Què es pot fer a la Fase 1 del desconfinament al Baix Llobregat?

Cal fer servir la mascareta en la mesura del possible i respectar sempre que es pugui la distància social amb les altres persones, fixada en 2 metres

La Fase 1 del desconfinament per la COVID-19  ja està vigent a tot el Baix Llobregat, que forma part de la Regió Sanitària Metropolitana Sud. Després d’estar des del 18 de maig en la Fase 0,5 ha arribat el torn perquè el nostre territori pugi un nou esglaó capa la completa normalitat. Què implica la Fase 1?. 

EYc9e yXsAAl1xZ

A continuació els oferim un llistat de coses que es poden fer:

  • Reunions familiars o amb amics: En domicilis privats o a l’espai públic sempre dins de la mateixa regió. Cal mantenir dos metres de seguretat amb un màxim de 10 persones per trobada.
  • Reobertura de terrasses: Bars i restaurants podran ocupar com a màxim el 50% de les taules a l’aire lliure respecte a la llicència municipal. Cal mantenir una distància de 2 m entre taules, i estan permesos grups de com a màxim 10 persones.
200525 Terrasses obertes 1000x456
  • Hotels i allotjaments turístics: Podran obrir però mantenint clausurades les zones comunes.
  • Cine, teatre i altres espectacles: Amb un màxim de 30 persones en el cas de recinte tancat i de 200 en espais oberts.
  • Museus: Es permet a les comunitats autònomes ampliar l’aforament fins al 50% amb un mínim del 30%.
  • Gimnasos: Poden obrir amb cita prèvia i amb un aforament màxim del 30 %, sense vestidors ni dutxes.
  • Senderisme: Màxim amb un grup de 10 persones i respectant les franges horàries si no és senderisme professional.
  • Centres educatius i universitats: Per fer funcions administratives com ara la preinscripció escolar.
  • Vehicle privat: Si els ocupants no viuen junts, poden anar dues persones per fila amb ús obligatori de mascareta. En desplaçaments de persones que viuen en un mateix habitatge, podran anar fins a nou passatgers sense mascareta.
  • Petit comerç: Podran obrir locals de menys de 400 m2, sense cita prèvia i amb un aforament màxim del 30 %. La mesura estava inclosa també dins la fase 0,5.
1200 15844303892020 03 17 08.29.28
  • Mercats setmanals ambulants: 1/4 de parades habituals, un aforament màxim del 30 % i distància de dos metres entre parada i client.
  • Segones residències: Es permet el desplaçament dins de la regió sanitària. En el cas de Barcelona, de moment està prohibit sortir de la ciutat.
  • Activitats turístiques i de natura: En grups de màxim 10 persones i amb cita prèvia.
  • Canvis d’horaris a les platges: Es modifiquen els horaris per fer-hi esport i passejar-hi, que s’amplien de 20 a 23 h per als esportistes no federats.
Captura de pantalla 2020 05 27 a las 8.24.34
  • Vetlles i enterraments: Es poden fer vetlles amb un màxim de 15 persones a l’aire lliure i 10 en espais tancats. Els enterraments estan limitats a 15 persones amb distància mínima de dos metres i mascareta.
  • Reobren els cementiris en l’horari habitual: L’aforament màxim serà de 50 persones en els petits i de 150 en els que tenen més extensió.
  • Obres en edificis i habitatges: Se suprimeix la restricció vigent que no hi hagi ocupants a l’edifici i altres vigents; es permet les obres sempre que es garanteixi dos metres de distància o mascareta; no contacte físic i la resta de mesures de seguretat general.
  • Residus: Flexibilització dels criteris de gestió de residus domèstics i sanitaris.

Tot i canviar de fase cal ser molt prudents i continuar amb totes les mesures de salut i higiene adoptades fins al moment: rentat continuat de mans, neteja i higiene d'utensilis i espais; fer servir la mascareta en la mesura del possible i respectar sempre que es pugui la distància social amb les altres persones, fixada en 2 metres.

EYd1tLXWkAA56cg

EYUIMSHXkAE2zkf

EYnLpbgWkAAzo7d

Redacció / Fotos: Protecció Civil-Arxiu-DC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix