Les obres d’ampliació de l’Hospital de Viladecans es reprenen

Imprimeix

Després de l’aturada de les feines per la crisi sanitària de la COVID-19 l’engranatge torna a funcionar

La crisi sanitària per la COVID-19 va obligar durant diverses setmanes a l’aturada de les obres d’ampliació de l’Hospital de Viladecans. Aquests dies però, hi torna a haver moviment i sembla que les feines s’han reprès. L’Hospital de Viladecans és l’hospital de referència per als municipis de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Begues i Sant Climent de Llobregat, amb una població de 180.000 habitants.

HOSPITAL 1 260520

La superfície d’actuació, incloent-hi obra nova i reforma, és de gairebé 41.000 m2, el que deixarà un nou hospital que triplicarà la superfície actual. El nou edifici, amb entrada principal per l’avinguda del Mil·lenari, es destinarà a usos assistencials en la seva major part, mentre que a les actuals instal·lacions es mantindran les consultes externes i s’utilitzaran per a usos administratius.

En xifres concretes, l’Hospital de Viladecans disposarà de 152 llits d’hospitalització, 7 quiròfans convencionals, 2 quiròfans de cirurgia menor i 4 sales de procediments i endoscòpies, junt amb 12 places de cirurgia sense ingrés. A més, comptarà amb 66 consultes i gabinets d’exploració, 21 places d’hospital de dia, 54 punts d’atenció d’urgències i diferents espais de diagnòstic per la imatge (2 sales de radiologia simple i telecomandada, 2 ressonàncies magnètiques, 1 TAC, 1 sala de mamografies i 3 sales d’ecografia).

HOSPITAL VILA 2 260520

L’Hospital de Viladecans està acreditat com a hospital general bàsic d’aguts i té com a hospitals de referència l’Hospital Universitari de Bellvitge, per a adults; l’Hospital de Sant Joan de Déu, per a pediatria; i l’Hospital de Sant Boi de Llobregat, per a obstetrícia. Juntament amb l’Hospital de Bellvitge i la Direcció d’Atenció Primària Costa de Ponent forma la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’ICS. El 2015 ha rebut el premi TOP 20 a la Gestió Hospitalària Global.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà