Condemnats a 38 anys els dos acusats dels crims d’Abrera

Imprimeix

Els fets van passar entre el 25 i el 27 de juliol del 2009. L’home assassinat, un ciutadà espanyol i veí d’Abrera de 30 anys d’edat, vivia amb la seva companya sentimental, de nacionalitat xinesa i 26 anys d’edat, des que aquesta es va quedar embarassada.

Tots dos s’havien instal·lat al domicili familiar, on des de feia anys ja residia el seu germà gran amb la seva parella.

Els seus pares, separats, resideixen allunyats del domicili familiar. El pare dels joves va decidir que el seu fill gran compartís el domicili familiar, de dues plantes i ubicat a una zona residencial, amb el seu germà després de conèixer que aquest havia deixat embarassada la seva companya.

Crim "gratuit"

La sentència destaca la gravetat del crim, que defineix també com a “gratuit”. Per això, adverteix de la perillositat criminal dels dos processats, que no podran obtenir el tercer grau fins a la meitat del temps màxim de condemna, és a dir, 25 anys.

Segons el fiscal, Héctor F.M., amb la col·laboració de Susana P.M., va matar a ganivetades el seu germà i posteriorment va estrangular la seva cunyada.

L’acusat, que està a punt de complir 39 anys d’edat, i el seu germà, que llavors en tenia 31, mantenien una tensa relació després de certes desavinences acumulades al llarg dels anys, provocades fonamentalment per Susana P.M., segons el fiscal.

Amb la intenció de confondre les autoritats policials, Susana P.M. va conduir el vehicle dels seus cunyats fins a Martorell (Baix Llobregat), fingint que s’havien absentat voluntàriament.

Els dos sospitosos van ser detinguts finalmente al setembre del 2009 a la localitat francesa de Le Havre.

La sentència també condemna tots dos acusats a indemnitzar els pares de la cunyada amb 50.000 euros i a la seva germana amb 25.000 euros.

Redacció | Foto: Héctor Marín (Arxiu)