Els xiringuitos de Castelldefels no pagaran les taxes durant la inactivitat

Imprimeix

El consistori baixllobregatí també renova automàticament l’actual llicència per al 2021

L'Ajuntament de Castelldefels ha començat a aplicar mesures per a minimitzar l'impacte que la crisi sanitària per la COVID-19 està ocasionant als concessionaris del municipi, en aquest cas als xiringuitos de la platja. Així, aquests establiments de temporada no hauran de pagar les taxes en tot el període d’inactivitat. A més, la seva actual llicència serà automàticament renovada per a 2021, a les mateixes condicions actuals.

e4c07973dbc8eb2f7380bdedc4201087 XL

L'alcaldessa Maria Miranda afirma que “sabem els difícils moments pels quals passa el sector de la restauració i el turisme després de més de dos mesos d'aturada, i des del govern de la ciutat ens hem volgut implicar al màxim amb ells, per pal·liar les conseqüències”. La regidora de Platges, Clara Quirante també ha volgut assenyalar que “després de tants mesos de confinament a tots ens ve de gust gaudir de la platja, i ho podrem fer amb totes les garanties, i en aquest sentit hem treballat amb els representants de les guinguetes.”

Xiringuitos de temporada

D'aquesta manera, a les guinguetes de temporada el municipi els brinda les següents mesures:
 

Xiringuitos fixos

Quant a les guinguetes fixes, aquests establiments es regeixen per una normativa diferent. S'han aplicat dues mesures:

 noticies txt 14619 not fotografia

Una de les peticions que efectuaven els representants dels xiringuitos fixos era la possibilitat d'ampliar les terrasses. Com aquests quiosquets estan físicament en domini marítim-terrestre, correspon a la Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Departament de Territori i Sostenibilitat, de la Generalitat de Catalunya, a qui l'Ajuntament de Castelldefels ha traslladat la petició.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels-Arxiu