Molins de Rei posa en marxa el projecte XEL Virtual

Imprimeix

El programa és de caràcter preventiu i pretén millorar l’èxit escolar

El Programa Xarxa Educativa Local (XEL) és de caràcter preventiu i pretén millorar l’èxit escolar, afavorint l’obtenció de les habilitats i eines necessàries per assolir els aprenentatges, i oferir a l’alumnat un suport per tal d’incidir sobre les seves dificultats d’aprenentatge, les actituds i els hàbits d’estudi.

En aquest procés és cabdal la tasca d’acompanyament que duu a terme el monitor o monitora i la coordinació entre el tutor/a del centre educatiu on assisteixen els infants i adolescents i el monitor/a del XEL per tal de fer un seguiment més acurat de l’evolució de l’alumnat que assisteix al programa.

Abans, es feia al Centre Comunitari Pont de la Cadena, de dilluns a dijous, durant tot el curs acadèmic, i el servei donava suport educatiu a 62 infants i joves de les escoles i instituts de Molins de Rei.

xel

En la situació actual, des del nou Xel Virtual es farà una sessió setmanal d’uns 45-60 minuts mitjançant videotrucada durant la qual s’intentaran resoldre dubtes, proposar activitats i fer acompanyament als infants i joves durant aquests dies de confinament.

L’entitat que gestiona aquest servei és la Fundació Pere Tarrés, qui, gràcies a una donació, pot cedir, fins al final del curs escolar vigent, nou tauletes electròniques amb connectivitat pròpia als infants, adolescents i famílies del XEL que no disposen d’aquest material.

El servei té un cost per les famílies de 15 euros mensuals. En el cas que la família no pugui assumir la quota mensual del servei es valorarà per part dels professionals dels Serveis Social Municipal l’assignació d’un ajut  econòmic per a fer front a aquesta despesa.

Redacció / Fotos: Arxiu (PE)-Aj. Molins de Rei