Comença l’ús obligatori de la mascareta al Baix Llobregat

Imprimeix

S’haurà d’utilitzar en espais tancats i al carrer quan no es pugui mantenir una distància de seguretat de dos metres

A partir del dijous 21 de maig serà obligatori portar mascaretes sanitàries en espais tancats i al carrer a partir dels sis anys i mentre duri l’Estat d’Alarma i les seves pròrrogues. Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, va recomanar que es porti la mascareta quan se surti de casa. Fins, ara, el seu ús només era un requisit al transport col·lectiu. Queden exempts les persones amb malalties respiratòries i els que facin esport.

EYd1tLXWkAA56cg

Tanmateix va precisar que no és necessari posar-se-la fins que s’arribi a un punt on la proximitat amb la resta de persones no es pugui mantenir una distància de seguretat de dos metres. Simón apunta que “si es fa una volta pel camp o en una zona molt àmplia no és obligatòria, però en cas de dubte, el millor és optar per la prudència i posar-se la mascareta.”

foto masca obli

La demanda de les comunitats autònomes ha fet possible aquesta nova norma tot i que els tècnics de Sanitat no han estat partidaris d’estendre l’ús de la mascareta al carrer perquè la possibilitat d’encomanar-se el virus a la via pública és molt baixa i el seu mal ús podria ser pitjor.

L’ordre no especifica si es multarà als que no compleixin la norma (entre 600 i 30.000 euros).

Redacció / Fotos: Arxiu