S'aprova la prolongació del Trambaix fins a Sant Vicenç i Pallejà

Imprimeix

El Consell Comarcal del Baix Llobregat insta a l’Autoritat del Transport Metropolità que realitzi de manera immediata els estudis i projectes acordats i no realitzats

El Ple del Consell Comarcal va aprovar per unanimitat una moció per a la prolongació del Trambaix fins a Sant Vicenç i Pallejà. Així, el Ple insta a l’Autoritat del Transport Metropolità que realitzi de manera immediata els estudis i projectes acordats i no realitzats. Així mateix, l’insten realitzar el projecte en dues fases; una primera de tres km aproximadament amb quatre noves parades, amb inici des de l’última parada a Sant Feliu, passant pel Polígon Industrial el Pla fins a Molins de Rei, i una segona, des de la vila molinenca fins a l’estació dels FGC de Quatre Camins, tot superant el riu Llobregat. Per últim, insten a l’Autoritat del Transport Metropolità que incorpori l’execució del projecte de la primera fase de la prolongació en el PDI 2021-2030, fent possible la seva execució material abans de l’any 2030.

unnamed trambaix

“La iniciativa presentada per la plataforma #VolemelTramBaixalPla reuneix dues característiques molt rellevants: que compta amb el consens de les entitats socials, veïnals i empresarials, i que planteja el tramvia com un eix de fàcil connexió i mobilitat sostenible entre molts municipis del Baix Llobregat”, explica Laia Flotats, consellera de Mobilitat, i Cooperació i Solidaritat del Consell Comarcal.

P070518054

D’altra banda, els municipis que conformen la part central de la comarca, pateixen de manera important la contaminació atmosfèrica i estan afectats directament pel Pla d’Adaptació al Canvi Climàtic de l’AMB, pla que defensa la millora del transport públic i la reducció de l’ús del vehicle privat com mesura a desenvolupar.

Redacció / Fotos: Trenscat