S'enderroca la primera de les sitges de la fàbrica de Ciments Molins

Imprimeix

Els treballs implicarà l’emissió de pols i molt soroll encara que s’intentarà reduir l’ipacte acústic

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts informa que l’empresa Ciments Molins iniciarà demà els treballs d’enderrocament de les seves sitges antigues, els dipòsits de grans dimensions tan característics de la seva estructura. N’hi ha un total de vuit, i demà dimecres, 20 de maig, al migdia s’enderrocarà la primera, a través del sistema de col·lapse. Això significa que es partirà l’estructura per la meitat provocant la caiguda de la part superior, fet que implicarà molt de soroll i pols en un breu interval de temps, i la resta de la sitja es demolirà amb altres eines. Aquest sistema de col·lapse provocarà un gran impacte, per l’espectacularitat de la caiguda de l’estructura i pel soroll implícit, però a la vegada permet controlar l’emissió de pols i soroll en un espai molt curt de temps. Així s’evitarà que l'emissió de pols i de soroll s'allargui en el temps com passaria si es fes per picat de màquina convencional.

unnamed ciments

La regidora de Medi Ambient, Maria Peláez, ha explicat que “feia molt de temps que tant des del consistori, com des del veïnat esperàvem aquests treballs, i estarem molt atents controlant tot el procés i analitzant els indicadors ambientals. Des de la comissió de seguiment Ajuntament-fàbrica fiscalitzarem els següents passos de l’empresa i esperem que aviat s’enderroquin les sitges que resten i el que queda dels forns”. I ha afegit que l’enderroc, que és una vella reivindicació veïnal, “s’enregistrarà en vídeo des del barri de Sant Josep i s’analitzaran els valors d’emissió.”

Es fa al migdia, franja diürna, per reduir l’impacte acústic, i coincidint amb el canvi de direcció del vent predominant, que a partir d’aquesta hora és cap a la fàbrica i no cap al barri de Sant Josep. Cada cop que l’empresa programi nous treballs de demolició de les estructures, l’Ajuntament informarà perquè la població n’estigui al cas.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Sant Vicenç dels Horts