Port Ginesta potencia la compra de vaixells amb el Festival del Mar

Imprimeix

L’event reunirà les millors ofertes del mercat en embarcacions noves i d'ocasió i productes nàutics i un programa amb moltes activitats per gaudir del mar.

La fira es durà a terme a l'esplanada d'ampliació de Port Ginesta entre el 18 i el 20 de maig, comptarà amb una cinquantena d'expositors i espera com a mínim igualar els 7.000 visitants de l'edició passada.

Segons explica Carlos Rico, president de l'Associació d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), impulsora de la iniciativa, “la de Port Ginesta s'ha convertit en una de les fires nàutiques més importants de Catalunya i és precisament aquest èxit el que ens ha permès exportar el seu model a altres punts del país en el format de festival”.

Un dels objectius compartits pels organitzadors del Festival del Mar i les empreses expositores és dinamitzar les vendes del mercat. Per aquesta raó, el públic podrà trobar grans oportunitats de compra entre el centenar d'embarcacions que s'hi exhibiran, a banda d'accessoris i serveis nàutics.

El festival també vol acostar la nàutica als ciutadans i, amb aquesta finalitat, proposa activitats, la majoria gratuïtes, com tallers i xerrades sobre seguretat marítima i nusos; l'ús de les xarxes socials a la nàutica; una demostració de com remendar les xarxes dels pescadors; sortides amb veler; i la simulació d'un rescat amb un helicòpter de Salvament Marítim.

També hi haurà lloc per a les competicions nàutiques, amb la disputa de la Regata Festival del Mar-ADIN. A més, es duran a terme exàmens per obtenir l'autorització federativa titulín.

Àmplia oferta lúdica i comercial

Les activitats pretenen satisfer les expectatives d'un públic nàutic però també de totes les persones que volen iniciar-se en aquest món i fins i tot dels més petits per als quals s'ha programat un espectacle infantil i s'habilitarà una zona de jocs, amb un castell inflable i un vaixell pirata. A més, en l'exposició també hi haurà parades de venda de productes agroalimentaris i d'altres productes d'artesania.

El Festival del Mar de Port Ginesta compta amb la col·laboració i suport de Marina Port Ginesta, l'Ajuntament de Castelldefels, l'Ajuntament de Sitges, la Diputació de Barcelona i del Club Marítim Port Ginesta així com també de la Federació Catalana de Motonàutica i Salvamento Marítimo.