El Govern demanarà que el Baix Llobregat passi a una ‘Fase 0 avançada’

Imprimeix

Els comerços podrien obrir sense cita prèvia, la celebració de vetlles amb un nombre limitat de familiars i obrir biblioteques o museus amb aforament limitat i centres de culte amb un terç màxim de la seva capacitat

El Govern de la Generalitat proposa que la ciutat de Barcelona i les dues regions sanitàries de l'àrea metropolitana -entre la que es troba el Baix Llobregat- passin a una "Fase 0 avançada", on es "flexibilitzin" algunes de les mesures que es poden fer en aquests municipis. Per exemple, el plantejament del govern implica poder obrir botigues sense cita prèvia, perquè el sector "ha treballat molt bé" amb mesures d'autoprotecció i límit d'aforament, i considera que la població "ho entén i s'està comportant" seguint les mesures de precaució necessàries. A més, es podria flexibilitzar la celebració de vetlles, que puguin obrir biblioteques o museus (amb aforament limitat), i també centres de culte amb un terç màxim de l'aforament.

verges2

La proposta descarta poder obrir terrasses de bars i restaurants o fer reunions d'un màxim de 10 persones, com es preveu a la Fase 1 (es treballa perquè aquestes dues coses siguin possible a partir del 25 de maig). Tampoc es planteja la reobertura de gimnasos ni la mobilitat entre municipis (excepte per motius laborals o visites mèdiques).

Captura de pantalla 2020 05 14 a las 21.03.04

Aquesta "Fase 0 avançada" o "Fase 0,5", com han definit les conselleres Meritxell Budó i Alba Vergés i l'alcaldessa Ada Colau, és una proposta per a la ciutat de Barcelona i les regions sanitàries metropolitanes nord i sud. La consellera de Salut ha remarcat que cal ser "especial prudents" a la capital catalana i a les regions sanitàries metropolitanes, en bona part per la seva elevada densitat de població. L'objectiu, ha dit, és poder passos "de forma progressiva" sense assumir "riscos innecessaris."

EXpEJRWWoAEFndI

També es proposa una "reactivació progressiva" dels serveis socials; que els centres educatius puguin obrir per a la seva desinfecció i posada a punt; la reobertura "gradual" d'instal·lacions científiques i tècnics; permetre la celebració de seminaris amb un petit número de persones, o l'obertura del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat.

Redacció / Fotos: Ajuntaments-Dep. Salut-Arxiu