L’Ajuntament de Gavà posa a punt la seva platja per a la nova temporada

Imprimeix

El consistori preveu obrir oficialment la temporada el 13 de juny, amb les mesures necessàries per garantir l’ús social que marqui l’evolució de la pandèmia

L’Ajuntament de Gavà és un dels més matiners en preparar la temporada de bany. El consistori baixllobregatí està treballant de valent per aplicar les mesures necessàries que garanteixin un ús social d’acord amb les condicions derivades de la COVID-19. La platja s’adaptarà als requeriments de les autoritats sanitàries per protegir la salut dels veïns de la ciutat i del barri de Gavà Mar i dels visitants. I al mateix temps, es prepararan tots els dispositius i serveis necessaris per a l’ús recreatiu.

El pla de desescalada indica que l’ús obert de les platges no és permetrà fins a la Fase 3, i sempre en condicions de seguretat i distància social. Això vol dir que s’haurà d’esperar, com a mínim, fins al 8 de juny, cinc dies abans de la data inicialment prevista per donar el tret de sortida a campanya d’estiu, que l’Ajuntament preveu activar el dissabte 13 de juny.

platja 1

Actualment, encara immersos en la Fase 0, només es permet l’accés a la platja de Gavà per passejar, sempre que això no impliqui un desplaçament de més d’un quilòmetre, o bé per practicar esports individuals, inclosos nàutics, dins del terme municipal. No es permet l’accés a les àrees de joc, que es mantenen precintades. Tampoc prendre el sol ni el bany recreatiu.

Coincidint amb l’inici del desconfinament, l’Ajuntament ja ha començat a desplegar les primeres accions per garantir la seguretat i el compliment de les normes vigents a la zona costanera:

Paral·lelament, s’està avançant en la preparació de la temporada d’estiu, que s’adaptarà a l’evolució de la pandèmia i les consegüents instruccions de les autoritats sanitàries.

platja 2

A hores d’ara ja s’han concretat alguns aspectes de l’operatiu:

Així mateix, i en coordinació amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona s’està treballant en la posada en marxa dels serveis de platja per garantir el confort dels usuaris i la seva seguretat, així com la preservació de l’ecosistema dunar.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà