Unió de Pagesos reclama respecte pels cultius del Parc Agrari

El sindicat també demana precaució als camins agraris per evitar qualsevol accident amb la maquinària agrícola

Coincidint amb la desescalada del confinament, la ciutadania utilitza cada vegada més el Parc Agrari del Baix Llobregat per finalitats esportives i de lleure. Des d’Unió de Pagesos es recorda que “cal respectar el medi rural, la propietat privada i les tasques agràries que s’hi desenvolupen”. En aquest sentit, el sindicat demana que no s’entri als camps, ni per passejar ni per fer-se selfies, ja que s’aixafen els cultius i impedeixen que creixin correctament, que no s’hi tirin pedres ni pals perquè els gossos els vagin a buscar, ja que es converteixen en obstacles a l’hora de la collita, i que quan es transiti per camins on hi ha bestiar pasturant és molt important portar el gos lligat, no apropar-se als animals, no malmetre filats elèctrics i tancar totes les portes que es trobin”.

fotoparcagraribaixllobregat

Un reclam que arriba després de diversos episodis d’irresponsabilitat ciutadana. Així mateix, Unió de Pagesos demana la implicació dels ajuntaments per informar a la població de per on circula i per fer complir la normativa tant de l’ús dels camins com de les mesures que s’han de prendre en el context actual de pandèmia per coronavirus.

Màxima precaució

Unió de Pagesos ha fet una crida a tota la ciutadania perquè tingui precaució “quan transiti per camins agraris per evitar possibles accidents amb la maquinària agrícola que hi ha”. El sindicat demana que “qualsevol persona que passegi, corri o transiti pels camins que la maquinària agrícola utilitza per al desenvolupament habitual de l’activitat s’identifiqui amb vestuari i material reflectant i amb el suport de frontals i llanternes per tal de fer-se veure al màxim i, així, evitar accidents.”

Captura de pantalla 2018 03 01 a las 10.03.42

Aquesta petició, dirigida especialment als qui utilitzen els camins propers a l’àrea metropolitana de Barcelona, a l’àrea d’influència de les comarques del Vallès, el Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Maresme, arriba després d’alguns ensurts al Parc Agrari, on els camins són estrets i amb diversos trams amb canals de reg a banda i banda, casuístiques que dificulten el fet que la maquinària agrícola pugui maniobrar.

camins rurals

A més, un altre factor que augmenta la perillositat en aquests camins és el fet que la franja horària en la qual està permès fer esport i sortir a passejar és de 20 a 23 hores i coincideix amb la posta de sol i el retorn de la maquinària agrícola al seu punt de partida.

Redacció / Fotos: Turisme-Arxiu-Diputació

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix