Núria Marín: "Cal repensar on estem, cap on anem i que no ens podem aturar"

Imprimeix

La presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de l’Hospitalet  ha destacat com la corporació “ha realitzat una compra centralitzada de material sanitari i ha liderat el repartiment d'aquest material a la província”

Núria Marín ha afirmat que el seu consistori valora la creació d'una taula econòmica-sanitària per atendre les necessitats de les empreses per fer front a la pandèmia. L'Ajuntament també estudia cedir espais municipals perquè els infants puguin continuar els seus estudis amb totes les garanties al proper curs.

El cicle de trobades virtuals "eFòrum" ofereix a les empreses del territori conèixer les principals mesures dels seus municipis per fer front a la crisi de la COVID-19, i als governs municipals conèixer les necessitats del seu teixit empresarial. 

El Cicle de Trobades virtuals -eFòrum- amb alcaldes/ses del Baix Llobregat  i l’Hospitalet ofereix a les empreses de cada municipi conèixer les mesures i línies que l’administració local estan posant en marxa per minimitzar l’impacte de la crisi de la COVID-19 a l’activitat econòmica, i permet als responsables polítics conèixer de primera mà les necessitats de les empreses.

Avui s'ha celebrat una trobada virtual amb Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, on ha destacat els esforços que tant l'Ajuntament com AEBALL i els agents econòmics i socials de la ciutat estan realitzant per combatre el coronavirus i les seves conseqüències econòmiques, sanitàries i socials. En aquest sentit, l'alcaldessa ha valorat la creació d'una taula econòmica-sanitària amb les empreses i autoritats del municipi per coordinar totes les accions i garantir la màxima seguretat.

nuri mari dipu

Marín ha recordat les principals respostes del consistori a la crisi -com la creació d'un servei d'atenció gratuït a empreses i autònoms/es, congelació de taxes, etc - i també el paper important que té la Diputació de Barcelona que ella presideix, que ha realitzat una compra centralitzada de material sanitari i ha liderat el repartiment d'aquest material a la província.

Segons dades oficials, L'Hospitalet concentra més del 2% dels ERTOs de Catalunya, que afecten a més de 15.000 persones treballadores. "Entre tots -administracions, agents socials, empreses- hem de sumar i treballar plegats. Només sortirem d’aquesta situació si anem tots a una", ha destacat. També ha afirmat que el teletreball "ha vingut per quedar-se" i ha assenyalat que la crisi actual comportarà molts canvis a tots els àmbits de la vida dels ciutadans, fins i tot un canvi de paradigma. "Cal repensar on estem, cap on anem i tenir clar que no ens podem aturar", ha subratllat, destacant també la feina que es realitza des de fa ja més de quinze anys, mitjançant el Pacte Local per l'Ocupació i desenvolupament econòmic de L'Hospitalet, del que AEBALL en forma part des dels seus inicis.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona