L’Hospital Sant Joan de Déu rep la Medalla FAD 2020

Imprimeix

Ha estat guardonat per "per haver incorporat el disseny, en tots els seus vessants, com una eina per a la millora del benestar dels nens durant les residències”

L'associació Foment de les Arts i del Disseny (FAD) va lliurar ahir dijous a través d'un acte transmès a través de xarxes socials les seves medalles 2020 a l'artista Antoni Miralda i a l'Hospital Sant Joan de Déu. Aquestes distincions, que FAD reparteix des de 1928, distingeixen cada any el reconeixement al treball i la trajectòria de persones, projectes o institucions en alguns dels diferents terrenys del món de les arts.

hospi medalla 2

En el cas de l'Hospital Sant Joan de Déu, centre de referència en atenció maternoinfantil, ha estat reconegut "per haver incorporat el disseny, en tots els seus vessants, com una eina per a la millora del benestar dels nens durant les residències a l'hospital". També ha destacat "per haver fugit de la infantilització i haver creat un codi visual eficaç per a tots els usuaris del centre, ser un cas d'èxit sobre com el disseny i l'arquitectura poden fer la nostra vida més confortable i per desenvolupar projectes amb professionals i escoles de disseny."

hospi medalla 3

Dins del disseny de l'Hospital Sant Joan de Déu, el FAD ha destacat el treball de l'estudi Llongueras Clotet Arquitectes, que va iniciar el pla de renovació de l'hospital en 2004, i el disseny d'interiors. L'interiorisme i sistema gràfic aplicat a les àrees reformades de l'hospital han estat premiats a nivell internacional amb guardons com l'Interior Design Best of the Year, el D&AD Award i els premis ADG Laus de disseny gràfic i comunicació audiovisual.

Aquest acte de lliurament de premis ha comptat amb les actuacions musicals de Ramon Faura i Pep Bonet, la participació de Rosa Amorós, autora de la Copa del FAD 2020 i s'han tractat qüestions vinculades a com la comunitat del disseny ha pensat solucions per a fer front a la COVID-19 

Redacció / Fotos: Aj. El Prat de Llobregat