Alba Vergés, declarada persona non grata a Sant Andreu de la Barca

Imprimeix

La decisió de l’equip de govern municipal ha estat per la gestió de la consellera de Salut que ha fet de la crisi del coronavirus i el “menyspreu” a la ciutat

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha declarat persona non grata a la ciutat a la consellera de Salut, Alba Vergés, per la gestió que s’ha fet de la crisi del coronavirus a la ciutat. De la mateixa manera, el consistori considera persones non grates a Sant Andreu de la Barca al director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, i al responsable del Servei Català de la Salut a la zona, Joan Puigdollers.

36a4ccf3 889c 4c87 801a 2025f85a9c15

L’alcalde de la ciutat, Enric Llorca, ha fet aquest anunci aquest matí de dijous quan s’estan completant les tasques de desmuntatge de l’Hotel Bristol com a hotel medicalitzat “davant la negativa de la conselleria de Salut d’utilitzar-lo en benefici dels ciutadans de Sant Andreu de la Barca”, segons fonts municipals.

hotel

“L’hotel medicalitzat era un excel·lent recurs per a les persones que han d’estar aïllades i que han passat el confinament a casa seva, amb incomoditats i amb el risc d’infectar a persones de la seva família”, ha dit l’alcalde, que durant la seva declaració ha estat acompanyat pels regidors de l’equip de Govern. Llorca ha assegurat també que “avui és un dia trist. Aquest hotel era un símbol d’esperança en moments molt durs i un recurs sanitari que ha estat menyspreat” i ha afegit que “espero que en el futur l’únic color que defineixi l’acció política sigui el d’ajudar als altres, als que pateixen, als que ens demanen que els cuidem”. A més, l’’alcalde ha assegurat que “la decisió de l’Ajuntament no és contra la Generalitat, administració a la que guardem respecte institucional” i s’ha dirigit al president de la Generalitat, Quim Torra, per subratllar que “sempre estarem oberts al diàleg i tindrà la nostra mà estesa.” “Volem reiterar el nostre desig de sumar esforços i recursos en un clima de diàleg i consideració, que tingui present les necessitats dels nostres ciutadans amb l’objectiu de vèncer el Coronavirus”, ha dit també l’alcalde. Llorca ha assegurat finalment que “malgrat la tristesa estem orgullosos de la solidaritat que ens ha permès habilitar els equipaments sanitaris.

De moment, l’hospital de campanya instal·lat al Complex Poliesportiu L’11 queda disponible en cas de necessitat. La Premsa del Baix s'ha posat en contacte amb el departament de premsa de Salut per saber si volien respondre o fer algún tipus de comunicat sobre el tema, però ens hem pogut comunicar. 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Andreu de la Barca-RSAB (Jordi Milian)